lørdag 18. juni 2011

Bo Kaspers og Bjørn Eidsvåg

I kveld er det duket for konsert. Bergen Live inviterer til en kveld (ute i regnet) med to kjente kjære artister. Vi lar oss ikke skremme av regnet, så godt påkledd skal vi kose oss med musikken.

Bergen Live forteller:
Både Bjørn Eidsvåg og Bo Kaspers Orkester ga ut nye album høsten 2010 og begge opptrådte hver for seg i Bergen for fullsatte hus. Det er all grunn til å tro at Bergenhus Festning blir et yndet utfartsted for publikum denne lørdagskvelden i begynnelsen av juni 2011.
Bjørn Eidsvåg ble med albumet ”Rundt neste sving” storselgeren i norsk sammenheng ifjor høst. Albumet ble unnfanget etter en duell mellom Eidsvåg og en annen av de mest markante skikkelsene i norsk musikkliv, Thomas Dybdahl. Resultatet er blitt umiskjennelig Bjørn Eidsvåg samtidig som Thomas’ har klart å foredle og fornye det musikalske uttrykket til nestoren Eidsvåg gjennom bruk av banjo, mandolin og tremologitarer og elegante pop-riff.
Eidsvåg er en av Norges mestselgende og folkekjære artister. Han har hele tre plater inne på topp 15-lista over tiårets mest solgte, hvorav to på topp fem. Tidligere i år medvirket Bjørn Eidsvåg på låten ”Leah” sammen med Bergens egne Lars Vaular på den kritikerroste utgivelsen ”Helt om natten, helt om dagen”.
Bjørn Eidsvåg har med seg fullt band på denne konserten.

Bo Kaspers Orkester har en posisjon i Sverige som kan sammenlignes med Bjørn Eidsvåg sin her i Norge. Bandet har utvilsomt også etablert et solid grep om det norske publikummet. Samtlige av deres syv foregående album har vært på topp 10-listen over landets mest solgte!
Bo Sundström og hans orkester får det til å svinge samme om de spiller slentrende jazz, bekymringsløs pop eller lett rufsete rock. ”Ingenting alls”, ”Puss”, "Hon er så söt" og ”Söndag i sängen” har plystret seg inn i mange norske hjem. For to år siden kom albumet ”8” som fikk en femmer i VG og var oppfølgeren til "Hund" (2006) som blant mange fengende låter inneholdt radioslageren "I samme samma bil".
Ifjor høst kom albumet ”New Orleans”. Totalt har Bo Kaspers solgt mer enn 1,3 million album så langt i karrieren, og plasserer seg således blant Skandinavias største artister. Bo Kaspers ble dannet i 1991 og består av Bo Kasper Sundström (vokal og gitar), Fredrik Dahl (trommer), Michael Malmgren (bass), og Mats Schubert (tangenter og gitar). I de siste årene har også trompetisten Peter Asplund vært med å satt sitt preg på BKO-soundet og gitt stadige hint tilbake til de første jazzete suksessplatene.
Bo Kasper Orkester serverer vakre melodier og sterke melankolske tekster. Ensemblet utstråler pur livsnytelse, doven sommerstemning og besitter en enestående musikalitet. Dette er popmusikk av beste sort.

Etter deilig indisk middag konstaterte vi at oljebuksen kunne få bli værende i sekken, og tuslet ut til "Plenen". Her var det godt med plass og like før konsertstart, fant vi oss plass rett foran scenen.
Bjørn Eidsvåg var presis, og trallet og sang sine sentimentale sanger. Jeg synes det blir litt for likt alt sammen, og de kjente kjære sparte han til ekstranummerne. Etter en liten halvtimes rigging av og rigging på, var det Bo Kaspers tur på scenen. Litt dramatikk ble det i første sang, da han kakket øyebrynet i ettellerannet, og blodet fosset. Han sang, og blod fosset, og det så riktig guffent ut. Til slutt våknet førstehjelps folkene, og gav ham en bandasje. At han klarte å holde fokus i alt styret med blodet, skjønner ikke jeg, men de sang og spilte ufortrødent videre. Jeg har vært på Bo Kaspers mange ganger før, og denne konserten føyer seg inn i rekken av virkelig gode konserter. Værgudene var på vår side, og det var nesten skyfritt store deler av konserten. 
Tre glade jenter på konsert

1 kommentar:

  1. SV: Ååå, for en koselig kommentar <3 Takk!! Ønsker deg en fantastisk dag!! :)

    SvarSlett