tirsdag 21. juni 2011

Matglede

Matglede og matlagingsglede er vel to sider av samme sak, eller?
Jeg har i alle fall begge deler, og er jeg trøtt og lei, eller som i dag snylta forkjøla, så er det ikke en kveld foran tv`en som hjelper, men litt romstering på kjøkkenet.
Jeg begynner å bli så pass trygg på de "nye" ingrediensene som har kommet i hus, at jeg tør slå meg løs litt i forhold til oppskriftene. Kjøleskapet her i huset er og blir for lite, og stadig vekk ramler det ting ut. I dag fant jeg ut at jeg ville rydde litt, og fant frem en havregrøtrest fra dagens frokost. Denne ble tryllet om til bananpannekaker uten banan, men med agavesirup som søtning.
For å fullføre Sondre sitt lille kokosnøtteksperiment, laget vi i dag kokosmelk av nøtten. Litt av pulpen som da ble igjen fikk være med oppi en porsjon med mandelbrød, som vi nå må omdøpe til mandel og kokosbrød. Hva resten av pulpen skal brukes til får tiden vise.... På grunn av nevnte forkjølelse er gleden større enn lysten i dag, og ingenting av dette blir smakt på i kveld.
Jeg spiste en rest av cashew og spinat pålegget mitt, og en salatrest fra gårsdagens feast, til middag og den metter fremdeles. For vi spiser jo ikke hvis ikke vi er sulten?
Deilig lunch får jeg i alle fall med meg på jobb i morgen, som er siste arbeidsdag før 4,5 uke ferie, phew......
Som sagt, det nærmer seg ferietid, og innen da må kjøleskapet være tømt. Utfordringen er å ikke får rester, det er jo sånn mange nye retter blir til, for jeg må jo alltid bruke opp restene.
Bananpannekaker uten banan og mandelbrød med hjemmelaget kokospulp, forvirret?

1 kommentar:

  1. mm, sånne pannekaker vil jeg også lage. Har tenkt på det lenge, men spiser så lite banan at jeg sjelden har det i hus. Nå er jeg startet på lavkarbo igjen så da funker det jo bedre uten banan... ;)

    SvarSlett