fredag 10. juni 2011

Køben Køben Køben.................

For en vidunderlig by å dra på "studietur" til. Mitt grytidlige fly tryllet meg til København lenge før noe var åpent, så dagen ble startet med en runde for å lokalisere diverse ting jeg hadde plottet av på kartet. Vesterbro, vest for Sentralbanestasjonen fikk besøk først, for her skulle "Simple Raw" ligge. Til mitt store uhell var denne stengt hele dagen og jeg fikk ikke testet menyen deres.
Jeg forvillet meg inn i Istedgade, før jeg raskt forvillet meg ut igjen og tok turen nordover på vestsiden av Peblinge sø.
I Blågårdsgade fant jeg en flott helsekostbutikk, og med jevne mellomrom var det sånne over hele byen. Har aldri sett så mange skilt med økologisk før, så dette er stort i København.

I Værnedamsvei 4 ligger frokoststedet Granola, og her tok jeg min første "pitstopp". De hadde mye godt på menyen, men valget falt på havregrøt (og Cortado). På grøten hadde de strødd masse rosiner, eple- og bananbiter i tillegg til kanel. Jeg fikk da erfare at jeg er sukkerfri, for all frukten ble skrapet til side før jeg klarte å spise noe. Granola står anbefalt i "Gatelangs"som det eneste stedet i byen en kan få den danske tradisjonelle retten "Rødgrøt med fløte".

Som sagt, det var mange av disse her, og prisene var nesten til å begynne å grine av. Jeg handlet chiafrø, vaniljepulver, dadler, carob, rått kakaopulver og diverse annet, og det var nesten halv pris av det i butikkene i Bergen. Med tanke på restaurantmaten jeg spiste, så har jeg nesten tjent inn igjen flybilletten...
Da klokken passerte 10:00 og det var blitt litt mer liv og røre, og jeg nærmet meg mitt egentlige mål for turen Raw 42. Se eget innlegg...
Resten av dagen gikk med til å trakke litt rundt Strøget bla. Ilums fikk et besøk siden jeg trengte noen småting til kjøkkenet.
Når jeg begynte å bli sulten igjen var jeg så smått begynt på returen, og tilfeldigvis dumpet jeg borti Urtehuset. Dette var en stor helsekost butikk, med en liten kafe. Jeg kjøpte meg en nydelig wraps, med en skikkelig detox juice til, og koste meg ved deres eneste bord i vinduet, før jeg i god tid til flyet kom meg tilbake til Kastrup.

2 kommentarer:

  1. Oi, det hørtes utrolig kjekt ut! Skulle gjerne tatt en slik tur selv. :)

    SvarSlett
  2. nam nam, den wrap`en så herlig ut.
    Kjekt at du hadde en fin tur til Køben.
    pappa

    SvarSlett