lørdag 18. juni 2011

Nyskjerrige barn

På vårt kjøkken florerer det av "rare" ting, som er med på å trylle frem spennende retter. At Sondre og får lov til å bestemme, og røre sammen ting hjelper nok på nyskjerrigheten, for det kommer til stadighet spørsmål og tips fra den kanten.
For ikke lenge siden ytret han ønske om å reise til Afrika. Grunnen var at han gjerne ville smake hva en ekte kokosnøtt smakte... Jeg bruker jo kokosmel, kokosmelk, kokosolje så det er ikke rart at tankene går i spinn.
Selv om han helt sikkert ville klatret opp og plukket kokosnøtten selv, valgte jeg den letteste (og billigste)  løsningen på denne utfordringen, og kjøpte en kokosnøtt på Olivenmat. Pappa boret hull, og Sondre stakk inn sugerør.
På bildet har han hatt en dag i full fart (som vanlig) med en hard økt på fotballbanen, så energi fra nøtten kom godt med. Han var godt fornøyd med smaken, og sitt lille prosjekt. Nå er han på Vossacup og kunne sikkert trengt å hatt en kokosnøtt i baklommen.

2 kommentarer:

  1. Kokosjuice smaker faktisk ganske godt. Hvis du får tak i "ung" kokosnøtt smaker juicen enda bedre. For ikke å snakke om hvor sunt kokosjuice er. Under 2.verdenskrig ble kokosjuice brukt til å gi blodplasma rett fra nøtta fordi kokosjuicen har nesten nøyaktig samme sammensetning som blodplasma:-)

    SvarSlett
  2. Kokosjuice som blodoverføring? Høres fantastisk ut :)

    SvarSlett