onsdag 22. januar 2014

Super juicy! ny bok fra superjuicer Carina Hultin Dahlmann

Klar for dagens friske juice
Carina Hultin Dahlmann er utdannet personlig trener og ernæringsrådgiver og er Norges første med den eksotiske tittelen juiceterapeut. Hun har tidligere gitt ut boken Juicy! hvor juicene hennes for det meste var basert på frukt. Denne gangen er det grønnsaker som står i fokus.

Selv har jeg en godt brukt juicemaskin, og litt erfaring med å lage grønnsaksjuice, men den nye boken til Carina motiverte meg til å få maskinen opp av skuffen, og kjøleskapet fylt med friske grønnsaker. Jeg har lest (og eier) mange bøker om sunt kosthold, helsekost, rawfood, og juicing, men Super juicy! er den lekreste boken jeg har sett på lenge.
Min frokost har i mange år bestått av frøblanding, hakkede nøtter, bær og tyrkisk yoghurt, men denne uken forsøker jeg med en daglig grønn juice til frokost.

Ingredienser er funnet frem til "Rett fra hjertet"
Første del av boken er en blanding av suksesshistorier fra mennesker som allerede er juicere og fakta om helse og de gode virkninger. For eksempel:
 • med fersk juice unngår du halsbrann og oppblåst mage
 • opplever færre allergisymptomer
 • forebygger kreft og hjerte- og karlidelser
 • forbedrer blodtrykk og kolesterol
 • forebygger og forbedrer aldringsprosessen
 • får mer energi og overskudd
 • fyller cellene med vitaminer, mineraler og enzymer
 • kan redusere vekten
 • renser kroppen og styrker organene
 • demper betennelsestilstander i kroppen
 • kan forbedre dine idrettslige presentasjoner
Du tenker sikkert ikke så mye over i hverdagen om du får i deg nok enzymer. Men selve livskraften for oss er friske enzymer, og disse dør når de behandles med varme over 42 grader. Derfor er rawfood og hjemmelaget ferskpresset grønnsaksjuice så sunt for oss. Enzymer er viktig for fordøyelsen, oppbygging av muskler, hud og hår, nytt vev, cellereparasjon og -fornyelse. 

I boken får du masse informasjon om klorofyll, viktigheten av balanserte ph-verdier, om spiring og bløtlegging av nøtter og frø. 
Oppskriftdelen begynner på side 67, og herfra får du 100 lekre sider med oppskrifter på deilige juicer for ethvert behov. Trenger du en detox? eller kanskje ekstra energi i forbindelse med trening og konkurranser? 
Har du både juicemaskin og blender, kan du benytte deg av de fristende oppskriftene på juicesmoothie.

Har du ikke vært borti kosttilskudd om spirulina, chlorella og erteprotein, får du i boken en fin innføring i gevinsten av å ha dette i juicen din. 
Mot slutten av boken får en oppskrifter på supershots, næring nesten intravenøst :) og som seg hør og bør i en "kokebok" avsluttes det med desserter, juicepops, frosset næringsrik juice på pinne. 
Bittersweet - den ble supergod!
Rett fra hjertet - juice med hjertesalat
Min spesialjuice med selleri, gulrot, ingefær og agurk
Sjekker du ut Schibsted Forlag sin side kan du lese fra boken og se Carina juice.
Carina har også sin egen nettside, hvis du vil bli ytterligere inspirert: www.juicydrops.no
Ja, jeg har fått boken av forlaget, men begeistringen min kom boblende ut, helt uavhengig av at boken var en gave :)

På bildet spiser Sondre is, en oppskrift fra boken. Her er ingrediensene gulrot og chilli, som kjøres sammen med banan, sjokoladepulver og kokossukker i en blender. Poden syntes isen var kjempegod, og ville ha en til, mens de voksne var litt mer skeptisk.
I dag morres laget jeg Birkebeineren med blant annet ananas, ingefær, rødbete og gulrot, en super start på fridagen min! Så får jeg heller ta den kjære frøblandingen med bær og yoghurt til lunch.

Ha en fin onsdag!

2 kommentarer:

 1. Entusiasme på høyt nivå!
  Jeg har mer eller mindre gitt opp sunne frokoster, og har begynt å konsentrere meg om at det viktigeste faktisk er at jeg FÅR I MEG NOE. Hadde jeg derimot fått noe sånn servert ferdig, så hadde jeg nok slått til!!!
  Ha en strålende dag ;o)

  SvarSlett