tirsdag 21. januar 2014

Boken på vent denne tirsdagen er Gapestokk av Monika Yndestad

Gapestokk er Monika Yndestad sin andre krim. Den første har du forhåpentligvis fått med deg, for Jentene fra balletten, som kom ut i 2012, var utrolig spennende.
Jeg har utrolig lyst å lese boken før lanseringen, og siden VigmostadBjørke får bøkene inn på kontoret på Minde på fredag, skal jeg få lov å komme opp å hente meg et eksemplar på mandag 27/1. Da har jeg to kvelder/netter på meg til å fosse gjennom boken før lanseringen onsdag 29/1.
Er ikke det venting, så vet ikke jeg - jeg formelig står og tripper :)

For sitt livs vanskeligste sak, en sak om bussulykken og konsekvensene av fyllekjøring, mottar Alice Bratt og Hassan Mouri den prestisjetunge presseprisen Gullparaplyen. Noen timer etter utdelingen blir Alice funnet overstadig beruset i sin egen bil, som har kjørt av veien. Selv husker hun ingenting av hva som har hendt. Neste dag henges hun ut med fete typer i alle medier, selv i sin egen avis: «DU AV ALLE». 

Alice tvinges ut på en indre og ytre reise til et gjemmested, der hun må lære å stole på seg selv igjen. I Bergen lurer alle på hvor Alice er, og om hun er i live. Kollegaene Hassan og Jørgen begynner så smått å nøste i det som har hendt. Så dukker plutselig liket av en annen prisvinner opp. 


Onsdag 29 januar skal jeg på lansering av Gapestokk, sånn lyder invitasjonen:

Trykkpressen går. BA-journalist Alice Bratt liker ventetiden like dårlig som forfatteren - men nå begynner endelig noe å skje.
Jeg inviterer til lanseringsfest av krimboken Gapestokk, bok nummer to om Alice som utgis av Vigmostad & Bjørke. Det blir bokprat og mulighet for å både få kjøpt seg noe på fat og noe i glasset. Det ryktes blant annet at Bar Barista har verdens beste kakao.
Selv er jeg mest interessert i et glass med stett :-)
Lanseringen ledes av min gode venn Fredrik Schmidt Fotland, som er forlagssjef og krimforfatter på Comino Forlag. Jeg satser også på at poeten Jan-Ove Hansen dukker opp. Jeg har bestilt kriminelle dikt av ham.
Du får selvsagt mulighet til å kjøpe med deg signerte bøker - men i første rekke håper jeg at vi kan heve glassene og kakaokoppene og ha det moro sammen.

Kom alene - eller kom med venner!  
Det hele foregår på BarBarista kl. 19. Kommer du?


Har du lyst å se hvilke bøker andre har på vent i hyllen?
da er det bare til å besøke Beates bokhylle i dag, 
der er det masse å la seg friste av.


9 kommentarer:

 1. Har spurt etter bok på forlaget men ikke fått svar ennå, må purre litt på de ;-) Denne MÅ jeg jo få med meg og det hadde vært kjekt å fått med seg lanseringen også :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Snakk med Ingrid Petrine, så kan du sikkert få deg en bok på mandag du og. Håper å treffe deg på lanseringen :)

   Slett
 2. Så spennande og artig å få vera med på lansering!
  Ser fram til denne boka. Har nettopp lest Jentene fra balletten - og den vart eg imponert over.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den var ekkel. Os og politimann i samme setning gir meg fremdeles frysebyger :)

   Slett
 3. Denne er jeg spent på. Likte jentene fra balletten. Hvis V&M skal ha bokmøte denne våren dukker denne boka kanskje opp der..?Langt til lansering i Bergen da..

  SvarSlett
 4. Jeg begynte på Jentene fra balletten, men synes den hadde utsikter til å bli ganske så grusom? Jeg leste litt i eBokBib appen på ipaden og tror nok jeg hadde lest lenger hvis jeg hadde hatt den i bokform, det er ikke så deilig å lese på ipaden. Kanskje jeg må prøve en gang til? Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 5. Jaaaa... Da er vel jeg den eneste som ikke en gang har prøvd meg på den første boka... Syns jeg rekker så lite- eller kanskje det bare er at jeg fristes av så mye?

  SvarSlett
 6. Høres spenennde ut! Kjekt med lanseringslesing :)

  SvarSlett
 7. "Jentene fra Balletten" var en kjempegod bok! Gleder meg til "Gapestokk" !!!

  SvarSlett