lørdag 11. januar 2014

Mens vi venter på vinteren - tur nummer 1 av 12 til Veten i 2014

Veten med utsikt nordover

Fra min lesestol i stuen har jeg flott utsikt mot Veten. Den høyeste toppen i bydelen lokker ofte til tur og trim. I dag var Veten pakket inn i tåke, men både Yr og min personlige værmelder lovet at det skulle blåse vekk.

Halvveis!
Som oftest kjører jeg inn til foten av fjellet, hvor det er anlagt en flott parkeringsplass til turgåere. I dag gikk jeg hjemmefra, via biblioteket, og la dermed til 2x30 minutter til turen.
Turen opp tar 1,5 time og går gjennom flott kulturlandskap, delvis på Den Trondhjemske postvei og delvis på bratt, våt sti, opp til den fine varden. Herfra er det nydelig utsikt nordover, vestover mot havet forbi Askøy og Øygarden, og ikke minst sørover hvor en på klare dager kan sjekke om snøen ligger på Gullfjellet. I dag var denne toppen pakket godt inn i tåke, men heldigvis var den blåst vekk fra Veten før jeg nådde toppen.
Jeg var tidlig ute i dag, og møtte ikke folk i stien på vei opp. Boken ble plukket frem fra varden, og navn notert.


Jeg pleier ikke å skrive meg inn, men disse 12 turene i år skal få sitt notat. Nyttårsforsettet om 12 turer på Veten følges nøye opp på treningsutfordringen min, sammen med de andre toppene.
Nytt av året er min nye turvenn. Jeg har fått min første app på mobilen, en Runkeeper som ligger og maser i lommen. Hvert 10`ende minutt får jeg en oppdatering om hvor langt og fort jeg har gått. Dette høres sikkert veldig masete ut, men det får meg faktisk til å få opp farten litt, og det er jo halve vitsen med å bruke tid på trim. I tillegg så lagres alle turene på en nettside, som jeg kan sitte å beundre høydemeter, antall kilometer, kalorier forbrent, gjennomsnittlig fart og hvor lenge jeg har vært ute, akkurat når jeg føler for det.
Ser du Veten? Fra Postveien var det ikke mye sikt oppover, men tåken forsvant heldigvis :)


2 kommentarer:

  1. Du er så tøff! Trener og lever sunt, noe jeg så absolutt ikke praktiserer for tida..Er barnepasser og støtte for en datter som trenger det akkurat nå. Men jeg har forhåpninger om mye frisk luft og lange turer når jeg kommer til Gran Canari om en ukes tid!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har tre barn men ingen barnebarn, så jeg har noe å se frem til. Gled deg til litt egentid og sol og varme :)

      Slett