torsdag 30. januar 2014

Du tilhører meg av Penny Hancock - en "kosepsykologiskthriller"

Du tilhører meg er Penny Hancock sin debutbok. Den har blitt mottatt med stormende jubel i hjemlandet England. Kanskje ikke så rart siden handlingen stort sett finner sted langs Themsen.

Utad er Sonia avbalansert og veltilpasset. Hun er sangpedagog og arbeider i det lille huset sitt ved Themsen i utkanten av London, er gift med en lege og har en voksen datter. Men innvendig truer kaoset med å ta overhånd. Da den unge Jez ringer på døren for å låne en uvanlig LP-plate, brister det for Sonia. Han minner henne om Seb ...
Minnene veller frem, og Sonia blir revet tilbake til tenårene, da hun gjorde alt for å få Seb til å legge merke til henne. 

Møtet med Jez får Sonia til å miste sitt skjøre grep om virkeligheten. I hennes verden blir Jez og Seb samme person, og hun har ikke tenkt til å gi slipp på ham. 
Han tilhører henne …
Gleden var stor da jeg begynte å lese og fant ut at handlingen er lagt til Themsens bredder, en kort båttur fra sentrum av London. Jeg elsker bøker fra London, for jeg er temmelig lommekjent, og har gått turer i områdene som beskrives i denne boken. Da jeg startet landet jeg temmelig pladask, for jeg syntes første kapittel var utrolig usannsynlig. Her satt jeg og okket og stønnet høyt, og måtte slenge fra meg boken. Heldigvis startet jeg på nytt med friskt mot, og fra kapittel to og utover bar teksten ikke samme preg av usannsynlighet.
Selvfølgelig hender det ting som er helt ufattelige, det er jo tross alt en psykologisk thriller, så litt må en tåle, også er jo hovedpersonen gal i hodet.
Sonja holder altså Jez fanget i huset sitt, mens familien hans og politiet leter etter ham. Hun er snill med ham, han lider ingen nød, og stort sett er han samarbeidsvillig. Derfor blir ikke dette en av de mange ekle psykologiske thrillerne hvor den som er fanget blir plaget og har det utrolig vont. Vi følger den skyldige tett, men det er jo synd på dama, hun er jo syk, så jeg leste meg gjennom boken med et ønske om at de på fredelig vis skulle hjelpe henne ut av knipen hun hadde satt seg selv i.
De som skal prøve å finne Jez hører vi ikke så mye om. Politiet blir etterhvert blandet inn, men etterforskningen er ikke en del av historien. Det er Jez sin tante og kjæreste som er de som etterhvert leter litt etter ham.
Deler av historien er parallellene som dras til Sonjas historie med Seb i barndommen, og det er en rød tråd gjennom hele boken.
Det er mange som liker "kosekrim", og de liker sikkert også "kosepsykologiskethrillere"

Forlag: Silke
Utgitt: 2012
Sider: 350
Kilde: Leseeksemplar

3 kommentarer:

  1. Denne har jeg hatt liggende lenge på vent så jeg burde vel fått lest den snart jeg også,"Kosepsykologiskthriller" var et nytt ord for meg! Siden jeg liker slike "kosmoseoverdose-bøker" så faller den sikkert i smak hos meg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Er overbevist om at du kommer til å like denne Beathe :)

      Slett