fredag 2. mars 2012

Sandviksbatteriet; ny vri på meget tradisjonell tur

Sol - sol - sol!!!!! Det er ikke til å tro. I dag våknet vi til blått over hele himmelen, og nå flere timer senere er det fremdeles blått så langt øyet kan se. Dette er ikke hverdagskost i Bergen, så vi nikoser oss.
Sondre og jeg startet dagen med tur: Eidsvåg - Munkebotn - Sandviksbatteriet - Fjellveien - By`n. Sandviksbatteriet kommer du til ved å ta en avstikker nesten øverst i Sandvikssvingene. Vi har syklet og gått forbi denne avstikkeren mange ganger, og kommentert at vi skulle vært oppe å sett hva dette er for noe. I dag gikk vi opp og fikk en helt annerledes tur til by`n.
Sondre skjønte med en gang hvorfor det heter Sandviksbatteriet, huset som ligger her ligner jo på en prikk på et batteri :)
Selvfølgelig heter det Sandviksbatteriet her, se på det svære batteriet da!
Ellers var dette en flott friluftsområde med nydelig utsikt inn mot Bergen. Vi spurte en mann om videre vei innover, og han pekte ut to ruter for oss. Vi valgte den mest utfordrende som han beskrev som klyving ned en bratt steinur. Vel, da har ikke han vært med oss på tur, for dette var verken klyving eller bratt, men en gøy sti nedover mot Fjellveien. Har du lyst å gå andre veien, passerer du BKK kraftstasjonen i Fjellveien med 10 meter, før du tar til høyre oppover lien. Kjempegøy tur for barn i alle aldre!
Sondre med bautaen fra 1905
Tidlig vår i Bergen
Da vi kom inn til by`n gikk vi på Krok & Krinkel for kose oss litt. Innehaveren hadde skillingsboller i ovnen, og mens vi ventet på at de skulle bli lunken, satt vi oss ned å spilte Yatzy. Sondre klarte å knuse sin mor to ganger før vi ga oss.
Siste dag av vinterferien og skyhøy kose-mose-faktor

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar