tirsdag 1. desember 2020

Oppsummering av lesemåneden november

Hvor ble denne måneden av? November som pleier å være den lengste og mørkeste måneden i året, forsvant som dugg for solen, så det er godt å se tilbake og se hva jeg egentlig har gjort på. 


Det er stort sett lesing som har opptatt meg, siden turskoene har ferie, og Bergen ble koronastengt igjen, men noen gode leseopplevelser fikk jeg:

 1. Iben Mondrup - Tabita - 6
 2. Eivind Sudmann Larssen - Vi er basert på en sann historie - 5
 3. Håkan Nesser - Den sørgmodige bussjåføren fra Alster - 3
 4. Helga Flatland - Et liv forbi - 6
 5. Charles Dickens - En julefortelling - 4
 6. Nevil Shute - En by som Alice - 6
 7. Annie Ernaux - En lidenskap - 4
 8. Kepler - Speilmannen - 6
 9. Per Marius Weidner-Olsen - Jeg hadde en oppvekst nesten som min egen - 4
 10. Gudrun Skretting - Tre menn til Vilma - 5
 11. Kjell Ola Dahl - Assistenten - 4
 12. Janne Stigen Drangsholt - Fra Shakespeare til Knausgård - 5
 13. Karoline Brændjord - Jeg vil våkne til verden - 5
 14. Duglas Stuart - Shuggie Bain - 5
 15. Vidar Kvalshaug - Ari bohemen og bøkene - 5
 16. Lars Mytting - Hekneveven - 4
Sak: 2
Dikt: 1
Krim: 3
Roman: 10
#

Etter å ha lest om Ari Behn, var jeg i dag i byen og kjøpte Trist som faen og Bakgård. På samme måte som Fra Shakespeare til Knausgård inspirerte til kjøp av intet mindre enn seks bøker, så nå håper jeg på en førjulstid preget av utstrakt lesing av Drangsholts anbefalte klassikere.
Andre planer har jeg ikke, det er slitsomt å jobbe i barnehage om dagen, så energien og humøret er ikke på topp, ikke kan vi reise heller, og i november ble 5 arrangementer som jeg skulle på, avlyst. Krysser fingre for at det jeg skal i desember får lov å arrangeres.

Ønsker alle som titter innom her, en riktig fin førjulstid 🎄🎄🎄🎄🎄🎄


15 kommentarer:

 1. Mange fine bøker du har på lista. Jeg har lest noen av Ari sine bøker og fant igjen en som jeg ikke har lest. Talent for lykke, den har jeg planer om å lese i desember.
  Håper som deg at ting snart normaliserer seg ang. corona. Jeg og mannen min har nesten ikke sett folk(hatt besøk osv) det savner jeg. Alle tre ungene kommer hjem til jul, så vi får hygge oss sammen. Sønnene som er kokk har har mistet begge jobbene sine og er veldig frustrert. Det er vanskelige tider for mange nå...
  God desember til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv om det er krakilsk travelt i barnehage, så har jeg no trygg jobb, heldigvis, føler med dem som lever i kultur og utelivsbransjen, de må ha det tøft.
   Kjekt at dere har planer om å kose dere sammen i jula, håper det blir lov, her i Bergen er det ikke sikkert enda, krysser fingre :)

   Slett
 2. Fin bunke dette Tine.:)
  Har lest tre av dem (Brændjord, Flatland og Weidner-Olsen. Gode bøker alle tre. ) Har noen av de andre på vent; Wilma (en jule bok eller to skal jeg lese), Speilmannen (gleder meg- men må vite at jeg har godt med tid når jeg synker inn i sånn tempokrim) Larssen og Dahl ligger også her.
  Kikker på den røde boka Shakespeare til Knausgård, på Ark i dag. Virker litt morsom.
  -
  Gled deg til Ari Behns bøker, spesielt novellene. Har lest alle bøkene hans, jeg. Bortsett fra Bakgård, som jeg ikke ble helt ferdig med da jeg hadde den på lån. Men kanskje jeg skal kjøpe den selv.
  -
  God desember til deg Tine.:)
  Håper at de strengeste koronatiltakene opphører snart. Bergen har det jo litt tøfft, ja..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke pleid å lese julebøker, men Wilma var skikkelig morsom. Det var jo Drangsholt sin også, så den må du plukke med deg neste gang. Gleder meg til å sette i gang med Trist som faen, spent på hva jeg har gått glipp av, når jeg ikke var viet Ari Behn en tanke.
   Krysser fingre for at Bergen blir friskmeldt snart, smitten er nedi 10 for dagen nå, så vi har vært flinke :)
   God desember Anita!

   Slett
  2. Så gøyt. Har ikke brukt å lese julebøker jeg heller, men plutselig har jeg tre i hus..
   Bra at Wilma er litt morsom, Blir det for klissete, så kan jeg styre meg. Men er det mer som en romantisk komedia, kan jeg like det.

   Ja, håper det roer seg i Bergen snart, så du kan gå på teater og sånt:)

   Ps. Du har faktisk bare lest en bok mer enn meg i november. Tihi....

   Takker:)

   Slett
 3. Fin omtale. Har lest fire av bøkene dine. Håper coronaen roer seg både i Bergen og resten av landet. Og ønsker deg en riktig fin adventstid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Åslaug, gøy at vi har lest noen av de samme bøkene :) Håper det går fint med deg og dine <3

   Slett
 4. Hei Tine! Iben Mondrup står på leselisten min etter at bokhandleren min anbefalte den. Elles har eg lest nr 4, 5, 6, 7, 9, 12 og 14. Eg kan forstå det er slitsomt i Bergen for tida, kva finner du slitsomt med å jobbe i barnehagen? Mange tiltak?

  SvarSlett
  Svar
  1. Den kan du glede deg til, artig at du har en bokhandler som anbefaler bøker :) Også har vi lest så mange av de samme bøkene da, jeg fryder meg over å ha surfet inn hele 1001-listen for i år, bare desember igjen.
   Det er ganske kaotisk hos oss for tiden, daglig coronavasking og mye annet, gleder meg til å gå våren i møte igjen :)

   Slett
  2. Lite smitte hjå meg, men det er klart det er slitsomt å ikkje kunne gjere akkurat som me vil. Eg merker at hausten med corona er tøffere enn våren med corona. Det var lettere å akseptere då dagene vart lysare, nå har det bare blitt mørkere. Gler meg til jul, men enda meir til våren kjem :-)

   Slett
 5. Her i Oslo er det død. Et ras av konkurser. Det blir nok en trist jul for mange. Både økonomisk og ensomhetsmessig. Min egen glede over at familien og jeg har det bra forsvinner i en følelse av maktesløshet. Heier på et lysere 2021 <3

  Nok en fin oversikt, Tine. Jeg har kun lest 5 og 7 av "dine". Jeg har bestilt 12 og 14 ligger i TBR bunken. Ønsker deg også en fin førjulstid

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi kan egentlig ikke klage, folk har hatt det mye verre enn sånn vi har det no, men kjipt er det i alle fall.
   Spent på å se hvilke bøker du leser i kjølvannet av å ha lest Fra Shakespeare til Knausgård :)
   Nyt mørketiden om du kan, snart snur solen!

   Slett
 6. Behn er fin. Lett tilgjengelig syns jeg. ELlers er det bare 5 og 6 vi har felles. Holder meg i år (mao nå i høst og sannsynligvis til vinteren) borte fra "alle nye bøker" fra høstlista. Skal sannsynligvis i sving med 1001-bøker istedenfor, mao følge tipsene til Janne S. Drangsholt ;) Men ok, Kepler skal jeg lese. Når hypen har lagt seg til våren eller noe sånn. Ikke lest en eneste omtale ennå. Den skal jeg spaaare.
  Kan tenke meg det er travelt med coronarestriksjoner i barnehage. Mye vask og avstand mellom "kohorter". Men så har dere hatt det litt slitsomt i Bergen. I min lille avkrok av vestlandet har vi ingen - null - smitte. Jeg håper det varer, selv om jeg tror jula vil bli en utfordring. Med datter hjem fra Sogndal så ser jeg ikke helt at hun vil holde seg borte fra alle venner i Stavanger/Sandnes-området... Vi får bruke hodet. Som du sier, vi kan vel egentlig ikke klage.
  Lesing er ihvertfall en svært trygg hobby. Spesielt ebøker og lydbøker. Trenger jo ikke bevege oss ut av huset engang for å få påfyll :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det kan være et sjakktrekk å unngå høstlisten av og til :) Jeg setter nå i gang med lesingen av klassikerne fra Drangsholts bok, og begynner med 1001-lesesirkelboken for desember.
   Enig med deg, vi bruker hodet så blir dette en fin jul :)

   Slett
 7. Jeg leser vel bare brøkdelen av dere andre leser. =) Det har ikke noe å si de periodene man må være inne når man får fine lesestunder. =)

  SvarSlett