onsdag 7. mars 2012

Barnevennlig vegetar mousaka, uten melkeprodukter hvis du vil

Mousaka er deilig sommerlig middelhavsmat, og i dag tester jeg ut en av oppskriftene som har kommet med i feriekokeboken min. Dette er en variant av mousaka som lett kan lages uten melk, men du er avhengig av en god tomatsaus. Tåler du melk, mildner det tomatsmaken å ha fløte i.
Lag en enkel tomatsaus av:
1 løk
2 fedd hvitløk
soltørkede tomater
litt tomatpurè
en kartong/boks med knuste tomater
oregano, basilikum og koriander
Stek løk og ha i resten. Småkok en liten stund. Jeg gir den en omgang i foodprosessoren for å gjøre den mer barnevennlig.
Til mousaka trenger du også:
1 stor aubergine skjæres i 3 mm tykke skiver
himalayasalt
rapsolje til steking
tørkepapir
4 halvstore poteter, skjæres i skiver så tynt du greier
evt. litt fløte og ost på toppen
Ta frem to av stekebrettene du bruker i komfyren. Legg tørkepapir utover det ene. Dryss over salt og legg 3 mm tynne skiver av aubergine utover. Dryss over med salt og ha et lag tørkepapir til over. Legg så det andre stekebrettet over og sett morteren, eller noe annet tungt oppå. La stå i 30 minutter.
Ha olje i stekepannen, kost av saltet så godt du kan, og stek aubergineskivene lett.
Komponer mousaka slik:
Ett lag tomatsaus, et lag poteter i tynne skiver (evt. fløte) ett lag auberginer. Gjenta og avslutt med tomatsaus. Dryss ost på toppen hvis du ønsker det. Ha i ovnen i 50 minutter, bruk lokk eller alufolie hvis du ikke har ostelokk.
Jeg serverte med finraspet gulrot, salatblad, alfalfaspirer, mungbønnespirer og deilige oliven.
Det tok meg nøyaktig 50 minutter fra jeg gikk inn døren til mousakaen var i ovnen. Denne kan med hell lages i stand kvelden i forveien.
Dom fra 10 åring: "Deilig mamma"!  (og pappaen.... "kan jeg ta porsjon nr.3")

2 kommentarer:

  1. Både høres og ser godt ut :-D Gratulere med kvinnedagen.

    SvarSlett
  2. Nam!! Denne må jeg teste :)

    SvarSlett