onsdag 28. mars 2012

Håper dere er glad i oldemorteppene deres

Mitt aller aller første oldemor teppe er ferdig
Det er nok sånn med det meste, at en må holde på med det selv for virkelig å sette pris på en ting. Jeg er ikke spesielt tålmodig, men ganske utholdende, derfor greier jeg som oftest å gjøre ferdig håndarbeidsprosjekter jeg setter i gang med.
Tålmodigheten tar derimot fort slutt hvis jeg må knote for å få det til, og når jeg for første gang i mitt lange liv prøvde meg på oldemor ruter, var det bare så vidt jeg kom i mål.
Ikke at det var så forferdelig komplisert, men det gikk i rykk og napp, og jeg fant liksom aldri roen med det.
For det første skulle man skifte farge på tråden hele tiden. Så skulle 10 tråder festes når lappen var ferdig. Når alle 35 lappene var ferdig heklet, var det tid for å hekle dem sammen, først på kryss og så på tvers. Stønn...
Jeg vrei opp teppet og la det til tørk på badegulvet, og var ikke særlig begeistret. Jeg bestemte meg for å la oldemor være oldemor, og arkivere erfaringen under "done that". Helt til det gikk opp for meg at jeg har glemt å hekle kant rundt. Som sagt så gjort, jeg hakket meg videre, og teppet ble plutselig pent.
Nå har jeg ikke lang tid på meg til å bestemme et påskehåndarbeid, så hvis ikke det skal bli restesokker, så blir det gjerne et oldemorteppe til.
Husk neste gang du ser et sånt teppe, å sende kunstneren en tanke, for det er mange timers arbeid lagt ned i noe sånt. Jeg hadde ikke greid dette uten inspirasjon fra Lise og hjelp fra bloggen Mer enn bare ord.

8 kommentarer:

 1. Synes det ble kjempefint Tine, kjør på, du klarer ett til :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Solveig, tror nok jeg må prøve meg en gang til ja. Det gikk jo egentlig fort, så kanskje det kan bli litt større denne gangen :)

   Slett
  2. ...og den får Katinka. He, he. Svigermor klarte "bare" 117 ruter denne gangen, men mindre. Til slutt var det bare en babyteppe. :o(

   Slett
 2. Veldig fint, men for rosa til deg.. Skal det ut av familien?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal nok det. Hadde ikke passet hos noen her i huset. Var hos Modellstrikk i dag og det var på hengende håret at jeg ikke kom hjem med garn til et teppe til.
   Ble sort lin til tunika til megselv i stedet for, så nå har jeg påskearbeid klart :)

   Slett
  2. Lintunika høres deilig og svalt ut. Godt valg! Jeg starter stadig på nye tepper, og har rimelig mange påskestrikketøy nå..

   Slett
 3. Så flink du er! Kjenner meg igjen i rykk-og-napp-erfaringen... ;)

  SvarSlett
 4. Det ble kjempefint. Heldig den som får det :-)! Lykke til med tunikaen. Håper du får en kjempefin påske.

  SvarSlett