fredag 30. mars 2012

Salamandergåten første bind i en serie på 12 av Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er etterforskningsleder ved politiet i Vestfold. På si har han skrevet mye krim for voksne, før han nå gir ut første bind i en serie på 12 for barn. Serien heter CLUE, og bokstavene er forbokstavene til de tre vennene Cecilie, Leo, Une og hunden Egon. Clue betyr som vi vet ledetråd eller spor, og dette fører oss inn på mysteriene som disse tre (eller fire) skal løse.
Leser du denne serien blir du på en snedig måte introdusert for 12 forskjellige filosofer, og deres tanker. I denne første boken er det Sokrates og hans moralfilosofi, som får oppmerksomhet. Hans ordspråk "Klokest er den som vet at han ikke vet" blir brukt på en fin måte i historien.
Jeg har lest boken i dag og syns den var spennende. Litt uvant å lese en barnebok for meg selv, men der var såpass med nerve i handlingen at jeg nesten glemte at dette er for 10-14 åringer. Nå gjenstår det bare å høre hva Sondre synes om påskekrimmen sin :)
Oppmuntrer du aktivt barna dine til å lese?
Litt stas med hilsen fra forfatteren i boken

2 kommentarer:

  1. Har lest den for Ingrid så den passer fint for dem som snart er 9 også! I alle fall som høytlesning:-) God påske til deg og dine, klem fra Lillian

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den var ikke så veldig ekkel. God påske Lillian, kos dere i vogna :)

      Slett