søndag 11. mars 2012

Bølgeteppe og oldemorlapper - og litt framsnakking :)

Fritiden min er fylt med trening/turgåing (litt), matlaging (mye) og lesing (alt for mye). Derfor er det godt å ha min kusine Lise som stadig vekk inspirerer meg til å finne frem et håndarbeid. Hun har laget et fantastisk bølgeteppe for noen år siden, som jeg "kopierte". Jeg skulle ha det til meditasjonsteppe og valgte orange og brunt i stedet for de friske fargene hennes.
Nå har jeg  igjen funnet frem heklepinnen, og laget et lite dukketeppe til en skjønn prinsesse som snart fyller 5 år. I går ble jeg igjen inspirert av Lise`s myke pakker. Hun har heklet oldemorlapper, i alle fall en kjempelapp, og den fristet meg til å forsøke, for sånne har jeg aldri heklet før.
På bloggen Mer enn bare ord fant jeg en utrolig bra veiviser i kunsten å hekle oldemorlapper, så da var det bare å sette seg foran pc`en med heklenålen og sette i gang. Når man vet hvordan, er ingenting vanskelig, og takket være denne inngående forklaringen, gikk det som en lek.
Denne søndagen har blitt fylt med tur, lesing, matlaging og hekling, og nå er jeg oppi 7 ruter. Har du lært deg noe nytt i helgen?
35 lapper er målet, så jeg har litt vei å gå 

5 kommentarer:

 1. Det minner meg om at jeg har et halvferdig slumreteppe (bestmorlapper) liggende... :) Deilig og avslappende å holde på med håndarbeid :)

  SvarSlett
 2. Du er så vanvittig kjapp, Tine! Det er godt det skal bli mange lapper da, i alle fall. ;-)

  SvarSlett
 3. Så flink du er Tine :-) Har lenge hatt lsyt til å lære meg å hekle, men jeg fjoner og strikker labber, så da kan jeg litt.
  Ha en fin søndags kveld.

  SvarSlett
 4. Hei :) Kjempefine ting du lager!
  Stemmer det at du kan strikke på bestilling?? Bare ta kontakt i kommentarfeltet her i så fall :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fine ord. Tror jeg takker pent og forsiktig nei til å strikke på bestilling. Ellers takk for tilliten :)

   Slett