lørdag 24. mars 2012

Bergen Jazzforum arrangerte i dag verdens beste Bajazz

Og der var vi. I solskinnet. Ingen sted i verden er så vakker som Bergen i solskinn.
Ahh..... dette trengte vi gitt :)
Frode, Sondre og jeg har vært på Bajazz forestillinger flere ganger før, så vi hadde store forventninger. I år var Frode ute å løp sitt 4 halvmaraton (ny pers...) mens Sondre og jeg fikk selskap av Aicha, Selma med sin mamma og babba.
Sondre, Aicha og Selma i full gang med å dekorere USF Plassen
 "Verden er et instrumen" het forestillingen som sparket i gang festivalen. Dette foregikk ute i solen på USF Plassen som for tiden ikke bare ser ut som en byggeplass, men er en byggeplass. I stedet for å gremme seg over dette har Kjetil Møster fra Datarock (saksofon) og Øyvind Skarbø ("trommer") implementert både bosscontainere, gjærer, gravemaskin, jern og skrap i konserten sin. Barna fikk utdelt flasker med solsikkefrø, og var med og holdt rytmen. Utrolig bra innsats fra disse dyktige musikerne, som virkelig fikk barna med seg.
Kjetil Møster på kjegle og Øyvind Skarbø på grill og gravemaskin
Neste forestilling foregikk inne på Sardinen og het "Isglem", som i Terje Isungset og Karl Seglem. Dette er to gamle travere innen jazzens verden, og i dag gjorde de en fin innsats for barna. Litt mye laging av lyder og lite musikk etter min smak, men barna var helt med. Selma og Sondre ble lokket opp på scenen og fikk være med å lage lyd.
Sondre og Selma hjelper til på scenen
Før siste forestilling oppsøkte vi monstertegneverkstedet til Gunvor Rasmussen. Hun er en kjent illustratør av barnebøker og vi har ofte sett hennes gøye tegninger i BT.
Barna tegnet mens Bechir sto i barkø og søstrene sisters gjorde seg nyttige som best de kunne.
Sondre sitt monster fra tegneverkstedet til Gunvor Rasmussen
Etter en fin pause fant vi igjen bordet vårt inne på Sardinen, for da var det tid for
"Rasmus & Verdens Beste Band". De som ser på Barnetv på NRK Super kjenner gjerne serien "Kosinus", og musikken i serien er det Rasmus & co som har laget.
De har vunnet 2 spellemenn for platene "Kyssing e hæsli" og "Puppan te pappa". Denne minikonserten fenget både barn og voksne og var fylt med gode tekster, masse rytmer og kjempeflott musikk.
Rasmus & Verdens Beste Band

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar