torsdag 29. mars 2012

Dødelig aften på Studia, i selskap med fem krimforfattere

Studia steller i med jevne mellomrom i stand noen veldig fine sammenkomster, og i kveld var det krim for alle penga. De hadde invitert, ikke mindre enn fem krimforfattere til å fortelle om sine siste utgivelser. De fleste var kjente fjes, men der var også noen ukjente. Jeg som er ganske kjapp på avtrekkeren når det gjelder å lese nykommere, hadde faktisk lest to av bøkene, og står allerede på venteliste hos biblioteket på to andre. Studia er et veldig inspirerende sted å være på foredrag. De serverer vin og ost, og lokalet blir fylt av leselystne bergensere. Jeg må holde meg fast i stolen, for ikke å gå rundt i butikken å plukke med meg alle titlene jeg står i kø på biblioteket for.
Egil Foss Iversen, debuterer som krimforfatter, i moden alder med romanen Ørnens Skygge. Jeg forstod det sånn at han debuterte med denne boken, men han har gitt ut bøker før, så det må være som krimforfatter han er fersk i faget. Spennende bok, i alle fall, fra andre verdenskrig.
Eirik Huseby Sæther har skrevet Lobotomisten, som er en psykologisk thriller av den skikkelig skumle typen.
Etterpå var det Hans Olav Lahlum sin tur. Han snakket litt om de to bøkene som leder opp til denne tredje, som han nå kom ut med, Katalysatormordet. Jeg har lest den første, "Menneskefluene" og likte den veldig godt. Plukket med meg pocketutgaven av toeren, "Satellittmenneskene", og skal kose meg med denne mens jeg venter på tur til å låne den siste boken.
Etter pausen var det Chris Tvedt sin tur. "Av jord er du kommet" har jeg lest (før den kom ut (barnslig glede...)) En verdig oppfølger i serien om Mikael Brenne, selv om hovedpersonen fikk en birolle denne gangen. Jeg syntes boken hadde litt vel mange løse tråder, men Chris Tvedt beroliget oss i kveld med at de blir nøstet opp i neste kapittel.
Til slutt var det Jørn Lier Horst sin tur. Han hadde med seg to bøker i kveld. "Salamandergåten" er første bind i en serie på 12 bøker for barn i alderen 10-14. Han serverer med denne serien et knippe mysterier med litt kinderegg-effekt. Hver bok har sin hovedhistorie som blir løst innen boken. Samtidig introduserer han en filosof, og dens tenkning i hver bok, sånn at barna får litt "snik-pedagogikk". I tillegg har han et plott som blir introdusert i bok 1 som vi får små ledetråder til i bok 2 og 3 og som blir løst i bok 4. Dette scenarioet gjentar seg tre ganger... Jeg begynte å lese boken på bussen hjem, og skal definitivt lese den ferdig før Sondre får den. Etter å ha fortalt oss litt om sin egen bakgrunn som politimann, snakket han litt om den andre boken sin, "Vinterstengt". Denne fikk vi til jul av mamma og pappa, og jeg anbefaler villig vekk.
Takk til Marianne og mamma`en for kjempekoselig selskap, til Studia for flott arrangement og selvfølgelig til gutta boys som forteller levende og morsomt om seg selv og bøkene de har skrevet.
Jeg kommer igjen!


Egil Foss Iversen


Eirik Huseby Sæther
Hans Olav Lahlum

Chris Tvedt


Jørn Lier Horst

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar