tirsdag 1. mars 2022

Oppsummering av lesemåneden februar

Aldri har korte februar vært så lang. Med snø regn, snø regn, snø regn, ble det masse slaps hele tiden, så ble februar en begredelig vintermåned. Når fjellene er ufremkommelige av slaps og glatte, er jeg heldig som har lesingen å ty til når jeg ikke kan gå tur. 

Jeg har lest to 1001 bøker denne måneden, og dikt, selv om Cecilie Løveid ikke kvalifiserer for "klassiker" som er tema for diktlesesirkelen i mars. 

Jeg er ganske fornøyd med sjangerfordelingen, og at jeg har hoppet over blogginnlegg på et par bøker, det gjør noe med lesingen ☺

Siden jeg har begynt å ta bussen til jobb, har jeg fått lyttet til to lange klassikere.

Dette har jeg lest i februar: 

  1. Gunnar Staalesen - 2020 Post festum - 4
  2. Anne Holt - Det ellevte manus - 5
  3. Eskil Skjeldal - Fars hage, mors hus - 5
  4. Alexandre Dumas - Greven av Monte Cristo - 5
  5. Carl Frode Tiller - Flukt - 4
  6. Megha Majumdar - Det brenner - 5
  7. Nadine Gordimer - Burgers datter - (1001) - 4
  8. Alice Munro - Tiggerpiken - (1001) - 4
  9. Rune Christiansen - Saken med den tapte tidens innfall - 4
  10. Kaja Scherven Mollerin - Kamerat livet - 5
  11. Cecilie Løveid - Vandreutstillinger - (dikt) - 5
  12. Thomas Mann - Trolldomsfjellet - 4
  13. Kari Løvaas - Skapelsens sukk og klage, Et bestiarium - (essay) - 4
  14. Bjørn Bakken - Forklarelsens øyeblikk - 6
  15. Kjersti Halvorsen - Det er jeg som kan hjelpe deg - 5
  16. Cecilie Løveid - Most - 3
  17. Cecilie Løveid - Flytterester - (dikt) - 3
  18. Eva Kitty Bumbulucz - Femtiseks - 5

Krim/Thriller: 3
Romaner: 11
Biografi: 1
Essay: 1
Dikt: 2

På kulturfronten har jeg opplevd litt av hvert: Monika Isaksstuens teaterstykke Dette er ikke oss, så jeg på DnS, ble ikke så begeistret dessverre.
På biblioteket holdt Renate Rivedal et interessant foredrag om Tove Jansson.

Harmonien spilte først Mozart og senere i måneden Bethoven, endelig til full sal i Grieghallen.
 
Jeg har sett Assassins på DnS, en musikal om åtte amerikanske presidenter som har blitt skutt, og forsøkt skutt.
 
Mens jeg satt og leste om Cecilie Løveid, dukket hun opp på Litteraturhuset, sammen med Kaja Mollerin, som har skrevet boken om henne. Spennende samtale!


Erlend Nødtvedt snakket om boken sin Mordet på Henrik Ibsen, på selveste DnS, hvor mye av handlingen av boken foregår.

Cecilie Løveid i samtale med Kaja Scherven Mollerin

Jeg ønsker dere som er innom bloggen en riktig fin lesemåned i mars ☺

10 kommentarer:

  1. Du får med deg mye som alltid. Ha en fin mars :)

    SvarSlett
  2. Ja februar har vært en værsyk måned, gitt. Også her lenger sør på vestlandet. Travel har den også vært, så jeg har ikke fått lest så mye som jeg ønsket. Syv bøker er såvidt innafor. Såvidt..
    Av dine har jeg lest 2,4 og 9. Og likt alle.
    Ser jeg må lese Bjørn sine to bøker. Jeg liker ikke å lese/omtale bøker av folk jeg "kjenner", for jeg er pinlig ærlig, og det har vært noe vanskelig for et par forfattere (og meg selv), så jeg har holdt meg utenfor disse bøkene. Kanskje jeg får "smuglese" ;)
    Som alltid har du fått med deg mye. Jeg har ikke kommet meg på noen kulturelle aktiviteter nå i februar etter det åpnet opp. Reiser torsdag med en heftig klausul i innreiserestriksjonene - ingen korona registrert de siste 10 dagene før avreise. Livredd for å bli satt på bakken i Norge så har jeg knapt sett folk de siste to-tre ukene, hehe.
    Satser på at bergensfjellene blir bare (i det regnet og sola vi nå har) og at du får tatt beina fatt.
    Jeg er her :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Syv bøker er vel ikke vanlig for deg, men så holder du jo på med litt av hvert annet også. Du må lese BB sine bøker, du trenger jo ikke blogge om dem hvis du ikke vil. Ærlig må vi være i omtalene, det hadde ikke falt meg inn å pynte brura, bare fordi jeg kjenner til en forfatter.
      Heldige deg som skal til Canada igjen, håper du klarer å holde deg smittefri frem til torsdag. I dag skal jeg ta meg en kveldstur oppover fjellsiden, og se hvor langt opp snøen ligger, håper det har regnet bort alt sammen :)

      Slett
  3. God liste som vanlig Tine. Synes det er veldig gøy at du har tatt for deg Cecilie Løveid:) Kudos:)
    Har lest Tiller, Mollerin og Løveids Vanderutstillinger.
    Jeg merket meg også 6èrn til Bakkens bok, og er litt som Marianne skeptisk til å vurdere en jeg kjenner litt sin bok. Tok sin tid før jeg ville lese og vurdere Geir Tangen også, men man får jo bare være ærlig om bekjentskapet i omtalen så går det jo greit. Er jo flere bloggere som har gitt ut bøker i løpet av årene. Bare man er bevisst og ikke kaster femmere og seksere rundt seg, som jeg mistenker at noen gjør litt for lett. Jeg mener ikke at du gjør det, altså..
    Når det gjelder Bakken, så begynte jeg på førsteboka i påska i fjor i Lofoten, men den var ikke rett for meg da. Har ikke avskrevet å fortsette, men det er nå noe med å lese bøker på iPaden da, som jeg synes er slitsomt.

    Artig at du får svingt deg i kulturlivet igjen.
    Jeg skulle på "Nokon kjem til å kome" på teatret sist fredag, som du vet, men formen glapp. Var vel covid som brygga seg opp. Vi dro en tur på Ættemeddagsblues (ja, det heter det) lørdag, det gikk greit, men da jeg kom hjem var jeg helt kaputt.
    Har nå bestilt nye prøvebilletter (generalprøve) , til Amadeus, en rocka Mozart-versjon på Teatret fredag 11.mars. Som teaterkontakt får jeg rimelige billetter.
    Og så skal jeg på Krimfestival uka etter. Det tar seg opp, og kanskje har løvet begynt å sprette i Oslo? Hvem vet..

    Ønsker deg en fin måned Tine:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, Løveid fikk fart på lesingen min gitt, gøy det. Og Bjørn Bakken kjenner jeg ikke personlig, ikke i bloggsfæren en gang, så den er innafor, om så var, ville jeg merket omtalen. At jeg liker det han skriver er ingen hemmelighet :)
      Synd Fosse glapp, men det ser ut som du har litt på gang for mars allikevel :) Riktig fin lesemåned til deg også Anita!

      Slett
  4. Er ikke så glad i mars siden det går mot lysere tider for foretrekker mørketiden. Men overlever nok. Har ikke lest noen av bøkene fra din liste, men har Flukt i skal lese bunken. Det har vært ustabilt vær her også, men for det meste snø. Håper du får besøkt noen fjelltopper snart. =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Du kommer deg nok gjennom det denne gangen også Ina, bare synd du ikke finner noe fint med lys og varme :) Jeg har lagt merke til at vi leser veldig forskjellig om dagen, ser selv at det er vanskelig å engasjere meg i helt ukjente bøker, men jeg følger med hos deg. Testet positiv i dag, så nå er formen skikkelig laber :)

      Slett
    2. Koselig å høre Tine, men trist å høre at du har blitt smittet. God bedring. =)

      Slett
  5. Hva du får med deg av kultur og lesing, Tine. vet jo du er smart og ikke er fanget av tv serier som mange av oss andre. Moro å lese om dine opplevelser. Jeg var kun en gang på kino og en gang på utstilling i februar.Og spilt mye brettspill :)
    Av dine har jeg lest 4, 7, 8 og 12. Leser 10 og skal lese 1. Koser meg med å følge din lesereise. En egen følelse når man leser on en forfatter og får lyst til å lese alt... Gøy.
    Ønsker deg en super mars (selv med Korona)

    SvarSlett