fredag 25. februar 2022

Forklarelsens øyeblikk - ny spennende krim fra Bjørn Bakken

Det er alltid spennende å lese ferske forfattere, og enda mer så, når en skal lese "den vanskelige andreboken", etter å ha elsket debuten. Sånn er det med Forklarelsens øyeblikk, for i fjor på denne tiden leste jeg Bjørn Bakkens Lang, lang rekke, som var både velskrevet og spennende.

Forlaget om handlingen:
Renate har besøkt Tiiu, Carl Fredrik og Lone i Aarhus. Livet smiler. 
Tilbake på politihuset i Kristiansand får hun ansvaret for sin første drapssak. Profilert forretningsmann funnet drept.

Saken virker opplagt, bevisene er overveldende, etterforskningen går på skinner, til et nytt drap endevender alt.

Mørke hemmeligheter presser seg mot overflaten, gamle synder kaster lange skygger. Og Renate må ut i et kappløp hun ikke kan tape.

Forlag: Selvpublisering (Bjørnebok)
Utgitt: 2022
Sider: 304
Kilde: PDF fra forlaget


Vi møter igjen Renate og noen av de andre karakterene fra Lang lang rekke, et par måneder etter forrige bok sluttet. Siden denne boken starter med noen skrekkelige scener hvor en anonym mann blir fanget, og en prisvinnende konkurranseskytter ved et uhell dreper mannen sin, kjente jeg ikke igjen det faste persongalleriet med en gang. 

Det kriblet derfor i magen da Renate, Tiiu og Carl Fredrik Skog kom på banen, hele handlingen fra forrige bok falt på plass, og jeg frydet meg, i trygg forvissning om at fortsettelsen kom til å bli spennende. 

Miljøet på politistasjonen i Kristiansand, hvor Renate får lede etterforskningen av den skutte mannen, gir en fin ramme rundt historien. Med seg på laget får hun den ferske betjenten Even Halvorsen, som ikke bare er en muskelbunt, men også er en sjarmør som har fart på hjernecellene. Sjefen på politikammeret er av årsaker lesere av bok 1 vet alt om også ny, og Aslaksen er en skikkelig going.

Renate er ingen tradisjonell politikvinne, hun har selv svin på skogen, og må kikke seg over skulderen titt og ofte. Hun får besøk av kona til den tidligere politimesteren, og blir truet av en journalist. Dette blir det spenning av, men det som også øker actionnivået er introduksjonene av de andre som blir drept. 

Her handler det om hevn, men for hva og hvorfor, holdes skjult lenge, men tankene mine kretset rundt religiøs fanatisme, gamle ungdomssynder eller økonomisk svindel. Den som leser får se...

Vi møter mange karakterer i denne historien, men de er godt skildret og skrives inn (og ut) i rolig tempo. Det er også det eneste som holdes rolig i denne krimmen, for at det er mye dramatikk her, er det ikke tvil om. 

Midt oppi all viraken rundt Renates jobb, besøker hun sin slagrammede mor på sykehjem, og hun gjør sitt beste for å være en god kjæreste for Tiiu, samtidig som hun jager en morder, og blir jaget selv. Nå bor hun i barndomshjemmet sitt, som hun har arvet av moren, og her finner hun farens gamle safe. Hans ettermæle er ikke plettfritt, så hun vil grave litt i historien hans, for å finne ut hva som egentlig skjedde den gangen. 

Bjørn Bakken gir oss igjen en velskrevet krim, hvor han bruker ulike fortellergrep, for eksempel gir morderens samtaler med sin katt Beelzeebub, ny innsikt, innholdet i safen gir nye opplysninger, og ikke minst, det fine som Leo og Lise forteller om Renates mor, det gjorde inntrykk. 

Det er ikke tvil om at historien fanget meg inn, etter en tidlig søndagstur, var jeg naglet til boken til sent på kveld, for denne kunne jeg ikke legge ned, før jeg hadde lest ferdig. Ikke gå glipp av denne, og fortvil ikke om du ikke ser den i butikken, klikk på lenken til forfatteren, så ser du hvordan du kan få tak i boken, det er verdt den ekstra innsatsen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar