mandag 28. mars 2022

Det siste han fortalte meg av Laura Dave

Hovedpersonene i denne romanen bor i et flytende hjem, lik det vi ser på coveret av boken. Artig og besnærende boform tenker jeg, og en fin ramme rundt boken.
Laura Dave har jeg ikke hørt om før, men jeg leste boken hennes med glede, selv om det bare unntaksvis ble spennende. 

Forlaget om handlingen:
Hannah tror hun har funnet mannen i sitt liv – helt til han plutselig forsvinner. 
Beskytt henne.
Det er alt som står på lappen Hannah får levert på døren den dagen Owen, ektemannen hennes, forsvinner. Hannah forstår instinktivt hvem som må beskyttes – den 16 år gamle datteren hans, Bailey. Bailey, som mistet moren sin under tragiske omstendigheter da hun var liten og som vil ha minst mulig å gjøre med stemoren sin. 

Etter hvert som FBI raider Owens arbeidsplass og saken eksploderer i media, innser Hannah at ektemannen ikke er den hun trodde. Sammen med en motvillig Bailey reiser hun for å finne sannheten om Owens identitet, og hvorfor han nå er sporløst forsvunnet. 

Forholdet mellom stemor Hannah og mannens datter Bailey, er det som bærer denne historien. For meg føles det ikke naturlig at sekstenåringen skal ha så mye i mot at faren etter alle de årene som har gått siden moren døde, finner seg en kjæreste. Ville ikke en tenåring være glad for å slippe all oppmerksomheten, og heller unne faren litt lykke i livet?

Jeg innrømmer gjerne at Bailey irriterte meg, med sin selvsentrerte oppførsel, og Hannah som er tålmodigheten selv, får ingen uttelling for å ha stedatterens beste i tankene hele tiden.

Hannah Hall en førti år gammel tredreier, er "etterforskeren" i denne krimmen. Hun stoler ikke på det lokale politiet, eller FBI som kommer på døren, men reiser selv av gårde for å finne ut om hva det er Owen har holdt skjult for henne. 

Ikke alle er den de gir seg ut for, men litt etter litt legges puslespillet, som gir oss løsningen på gåten. Det er ikke en utpreget spennende krim dette her, til det er tar det mellommenneskelige spillet, alt for stor plass. Det siste han fortalte meg er velskrevet og logisk bygget opp, og ga meg en fin lesestund, men det er nok ikke en krim som fester seg. 

Utgitt: 2022
Sider: 398
Kilde: PDF fra forlaget


I henhold til markedsføringsloven er jeg forpliktet til å merke bokomtaler som er skrevet på grunnlag av et mottatt leseeksemplar av forlaget, med "reklame". At jeg har mottatt et frieksemplar påvirker ikke det jeg skriver om boken.

12 kommentarer:

  1. Har vært interessert i denne helt siden før den ble utgitt på norsk og har den i ventebunken. Litt usikker på om jeg vil like den, for tror den er med i skuespillerens Resse Witherspoons bokklubb, og av tidligere erfaringer, har jeg opplevd at jeg og henne ikke har hatt lik lesesmak. Men skal gi denne en sjanse, siden konseptet alltid har virket interessant. =)

    SvarSlett
  2. *Reese Witherspoon skulle det stå. =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Har hun egen bokklubb? artig. Ja, hvis lesesmaken deres ikke samsvarer spørs det om du liker hennes favoritter, men det kan jo være :)

      Slett
  3. Har denne i bunken, litt spent på om den holder hva reklamen lover. Greit å vite at den er type rolig psykologisk krim. (forsto jeg deg rett)

    SvarSlett
    Svar
    1. Gripende pageturner ville jeg ikke kalle den, men spenningen bygger seg opp sakte men sikkert etter hvert. Du forsto meg rett, men det er min oppfatning :) Har kost meg med bokomtaler i Klassekampen i ettermiddag, dette blir bra!

      Slett
    2. Så bra at du koser deg med KK. Har du fått papiravisa nå?

      Ang coveret på boka (andre kommentarer her), så tenker jeg at VB ikke alltid er så heldig med sine covere. Jeg leser alltid bakpå boka jeg får, og da så jeg jo det var en slags krim/thriller.. Men coveret er uvanlig til å tenke i den retningen..hvis man ser der i butikken feks.

      Slett
    3. Synes verken cover eller handlingen har så mye med thriller å gjøre, boken var bra den, men på andre måter.
      Ja, jeg koser meg med KK, fant to interessante innlegg i dagens, pluss all politikken som også er interessant :)

      Slett
  4. Jeg trodde det var en feelgood. LIker omslaget med husbåtene. Tenk å kunne bo på en sånn ... :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Feelgood med familieutfordringer og litt krim, rene kinderegget. Skulle gjerne bodd i en husbåt, er litt misunnelig på min fetter som gjør akkurat det, men det er en cabincruicer, ikke et sånt hus på vannet :)

      Slett
  5. Med det omslaget og løkkeskriften var eg sikker på at det var ein feelgood, og styrer glatt unna. Skinnet kan bedra.

    SvarSlett
    Svar
    1. Et talende cover det har de fått til, ikke lett å lure drevne lesere nei :)

      Slett
    2. Står nederst på forsiden at det er en mystery thriller .

      Slett