tirsdag 8. mars 2022

Jenta under isen av Max Seeck

I fjor på denne tiden leste jeg Heksejakt, som er første bok i serien, som nå følges opp med Jenta under isen, hvor vi møter igjen Jessica Niemi. Begeistringen over forrige bok, gjorde at jeg gikk i gang med denne med store forventninger, det kan nok prege det faktum at jeg ikke fikk samme leseopplevelse nå.

Forlaget om handlingen:
Seks måneder har gått siden Jessica Niemis møte med den mystiske seriemorderen som drepte hennes mentor. Marerittene om moren har blitt verre, men Jessica gjør det hun kan for å holde fokus. Drapsavdelingen, nå under ny ledelse, har fått en ny sak. Liket av en ung kvinne har skylt opp på en iskald strand. Samtidig har to berømte influensere forsvunnet.

Under etterforskningen finner Jessica et skremmende maleri - av et fyrtårn på en avsidesliggende øy, og under bildet et grusomt dikt som beskriver et drap. Og mens Jessica jobber febrilsk med å løse saken, og forhindre flere drap, innhenter den forferdelige fortida henne, og truer med å ødelegge henne.


Det er litt av et miljø som skildres i denne historien, og selv om to bloggere har en rolle, så finner jeg ingenting å kjenne meg igjen i. Vi møter igjen Jessica Niemi som har en helt spesiell fortid, som hun holder skjult for kollegene sine. Mye er forandret på politikammeret hun jobber, noe vi som leste forrige bok vet alt om. 

I bokens åpningsscener møter vi Lisa Yamamoto og Jason Nervander, de to bloggerne som er invitert på en berømt rappers sleppefest. Denne festen viser å ha flere ting på agendaen, og når disse to forsvinner, avdekker politiet aktiviteter som har foregått i skyggen av festen.

Persongalleriet er stort, men glimrende fremstilt, jeg vil si det er Max Seeck sin forse, de tydelige karakterene han skriver frem på en tilsynelatende enkel måte. Jessica trenger venner på kammeret, for den nye sjefen hennes Helena Lappi, ser ut til å ville henne til livs. Dette blir et tema som følges gjennom hele boken, et litt forslitt tema kanskje, men det gir litt spenning.

Vi blir kjent med einstøingen Rasmus Susikoski, trettifireåringen er et asosialt geni, som bringer viktig informasjon på bordet. Det gjør også Jusuf, kollegaen deres som nesten ble drept i forrige bok, og Jessicas beste venn. 

Plottet ga meg litt hodebry, for selv om jeg leste konsentrert i lange økter, så glapp det litt for meg innimellom. Jeg skjønte ikke alltid sammenhengene, kanskje ikke rart for hvem som sto bak ugjerningene, var godt skjult i all informasjonen, helt til det siste. 

Mot slutten blir Niemis medisinske forhistorie et tema, stillingen hennes henger i en tynn tråd, og det er i etterforskningens mest intense fase. Jeg var begynt å bli lei av manga-jenter, sosiale medier, emneknagger og alt som hørte med, så selv om avslutningen var ganske tradisjonell, så var jeg bare glad for at jeg var ferdig å lese. 

Spenning? ja da, men ikke sånn at jeg ble redd, det jeg følte mest på var irritasjonen over sjefen, som trengte Jessicas hode å stå på, for å sparke seg selv videre oppover i systemet.

Henningbokhylle har også blogget om boken, og jeg ser at vi er enig om at denne ikke var like spennende som den forrige. 

Forlag: Aschehoug
Utgitt: 2022
Sider: 479
Kilde: PDF fra forlaget

13 kommentarer:

 1. Leste bare slutten, og var forberedt på at du var mer lunken til denne, siden Henning og noen andre også har vært det. Jeg skrider til boka med ivrig lyst alikevel, når det blir dens tur.

  Ps. Å bli redd av å lese krimbøker skal vel noe til for en garvet leser Tine;)
  Å bli irritert over den dusten av en sjef er på sin plass, og trippelt opp på selveste kvinnedagen i dag:) (regner med at jeg reagerer likt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må innrømme at jeg er en tøffing når jeg leser krim, tåler det meste ( jeg som ikke orker å se på nyhetene en gang)
   Akkurat på kvinnedagen går det an å reflektere hvilken type kvinne en er, en som meler sin egen kake på bekostning av andre? eller sånne som oss :)

   Slett
  2. Trodde den sjefen var en mann, jeg.. (fordommer), men seff, det finnes også utidige maktsyke kvinner.

   Slett
  3. Dating for everyone is here: ❤❤❤ Link 1 ❤❤❤


   Direct sexchat: ❤❤❤ Link 2 ❤❤❤

   9B ..

   Slett
 2. Denne var ikke int. for meg. I allefall ikke på kvinnedagen. Det er lenge siden jeg har lest krim, men har en liggende som burde vært lest.
  Gratulere med dagen ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gratulerer med dagen Ingun! Nei, i dag skulle jeg lagt ut en helt annen omtale, men for første gang på lenge, var jeg tvunget på kurs på kvinnedagen, og da gikk luften ut av ballongen.
   Hørte på Alf Kjetil Walgermo i går, sammen med mange flotte kvinner, når han snakket om bibelens kvinner :)

   Slett
 3. Leser den om natta og er usikker på hvor godt jeg liker den. Er ikke å veldig mangainteressert, kjenner jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser du har kommet i gang, spent på å høre hva du synes, du likte jo Heksejakt?

   Slett
  2. Likte Heksejakt for den var temmelig dyster og likte det okkulte i boka. =)

   Slett
 4. Hmm.. Jeg har kikket litt på denne, men har ikke lest Heksejakt ennå. Kanskje jeg skal starte OG stoppe med Heksejakt. Trenger litt "lettere" litteratur her borte, for kroppen er utslitt. Da klarer jeg ikke å konsentrere om mer avanserte tekster. Biblioteket har endret inntaket også, ser jeg. Der jeg før fant mye kjekt fra Atwood og andre kanadiske forfattere finner jeg nå mange flere action/thrillere, krim og kjærleik. Ser nesten ut som om biblioteket snur seg etter turistene istedenfor dem som bor her? Når det er sagt så er de superkjappe å bestille og få levert bøker fra Vancouver-bibliotekene. Spør man den ene dagen, så får man den andre. Men jeg blir ikke like inspirert av å gå og kikke i hyllene her lenger. Må innrømme jeg er bortskjemt med Sølvberget. De er ekstremt flinke til å variere 'utstillingene' sine mht tema og type bøker. Neida. Klager ikke. Det viktigste er jo at jeg klarer å holde lesekoken og tempoet i årets leseutfordring på GoodReads :)
  Plath-boka virket også interessant. Jeg har The Bell Jar hjemme. Ikke lest ennå. Tror kanskje jeg bør lese den først, eller?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er vel i bakkene hver dag? ikke rart kroppen setter på bremsene. Litt krim gjør susen, og Heksejakt er verdt å bruke tid på. Rart med bibliotekets snuoperasjon, jeg bruker ikke biblioteket til å bli inspirert til lesestoff, det har jeg bloggomtaler til. Kanskje mitt bibliotek er dårlig på utstillinger, at det er derfor.
   Tror det er hips om happ om du leser Eufori eller The Bell Jar først, men at Plath har en spennende historie det er helt sikkert.
   Kos deg videre i snøen, og kanskje i solveggen? Vi har hatt noen fine dager nå, med sol og 10-13 grader, men nå kom regnet igjen.

   Slett
 5. Dating for everyone is here: ❤❤❤ Link 1 ❤❤❤


  Direct sexchat: ❤❤❤ Link 2 ❤❤❤

  P8 .

  SvarSlett
 6. Her er vi enige å takk for lenke. Limt inn din. Gått meg hus forbi at du har lest denne.

  SvarSlett