torsdag 17. desember 2020

Alltid åpent av Libby Page

Dette er min andre bok av Libby Page, og siden jeg likte Kunsten å holde seg flytende, veldig godt, var det med forventning jeg startet å lytte til Alltid åpent. Det kommer ikke frem av coveret, men boken er lest inn på glimrende vis av Fanny Vaager.

Forlaget om handlingen:
På Stellas døgnåpne kafé lever håpet og drømmene i veggene. Mennesker møtes dag og natt, historier deles og liv forandres. Velkommen inn!

London er byen som aldri sover, og slik er det også på Stellas kafé. Bestevennene Hannah og Mona har akkurat bikket 30, de deler både jobb og bosted og forsøker å tjene til livets opphold mens de drømmer om det store gjennombruddet. En gang lå verden for deres føtter - hvor er den nå?


Igjen gir Libby Page oss en historie som går tett på menneskene. Jeg elsket at handlingen foregikk i London, men bortsett fra et par henvisninger, så kunne historien utspilt seg hvor som helst. 

Stellas kafè er den egentlige hovedpersonen i denne romanen, det er den som huser de fleste karakterene vi møter. Oftest hører vi om Hannah og Mona, to kunstnere på hvert sitt felt, som ikke har funnet fotfeste i bransjen de ønsker å være en del av, men klamrer seg til drømmen, mens årene går. 

Det er ikke lett å ha passert 30 og fremdeles leve som en ung student hvor alt er midlertidig, og utover i historien får vi flere eksempler på utfordringer de to møter på. Begge har fortellerstemme i romanen, og det har også mange av kundene i kafèen. Heldigvis er boken utstyrt med tydelige kapittelskifter, med overskrift som forteller oss hvem som nå forteller. Men, lytter du i korte bolker, kan det jo være at du glemmer hvem fortellerstemmen er, og må bruke litt tid på å ta deg inn igjen. 

Vi møter flere skjebner, og en viss spenning kryper etter hvert innpå. Boken er ikke så rosenrød som det kan virke, for tematikken svinger innom aspekter som peker rett på det å være menneske. Anbefales!


Utgitt: 2020
Spilletid: 11:23
Kilde: Lytteeksemplar


4 kommentarer:

 1. Takk for omtalen, denne så da interessant ut - og så finnes den i lyd også - skal sette den på "ønskelisten" - flott avslutning på omtalen din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord Randi, kjekt at omtalen fristet til lytting :)

   Slett
 2. Jeg liker omtalen din, Tine :)

  SvarSlett
 3. Den høres fin ut, den er notert på huskelista mi. Ha en fin fredagskveld :)

  SvarSlett