søndag 1. mai 2016

Gratulerer med dagen alle arbeidere! - og en oppsummering av april

April har kommet og gått i en vill fart, og før vi vet ordet av det er det mai allerede. Årets beste måned spør du meg, med fridager, bursdag og vår i luften. Men, først må vi se tilbake på april og hva som har blitt lest og opplevd denne måneden.
Jeg har, takket være aktivitetsmåleren min, nådd målet mitt, å bevege meg mer og lese færre bøker, noe jeg er veldig fornøyd med.

Dette har jeg lest i april måned:
 1. Howard Jacobson - Shylock is my name - 5
 2. Robert Dugoni - Min søsters grav - 4
 3. Roald Dahl - Matilda - 5
 4. Lilja Sigurdardottir - Fanget - 5
 5. Roald Dahl - SVK - 4
 6. Haruki Murakami - Menn uten kvinner - 5
 7. Victoria Bø - Adresse Alberta - 5
 8. Nick Hornby - Miss Blackpool - 4
 9. Catherine Chanter - Der regnet faller - 4
 10. Zoya Pirzad - Vi venner oss til det - 3
 11. Agnès Ledig - Ta følge med ham - 4
 12. Innerdal og Lund - Norges beste kremtopper - 5
 13. Stig og Malin Bruset - Den lille barnematbibelen - 5
 14. Antonia Michaelis - Instituttet for de siste ønsker - 4
Romaner: 9
Thriller: 1
Barnebøker: 2
Sakprosa: 2
Bokbloggerprisen: 3

Siden jeg leser litt som det faller seg inn, så er jeg ofte overrasket over min egen oppsummering. At jeg ikke har lest en eneste krim denne måneden forbauset meg, så nå har jeg lagt frem en krim til starten på mai. Den aller første boken jeg leste denne måneden, var den som krevde mest av meg, men også den som gjorde sterkest inntrykk.

Shakespeare har hatt sin store 400 års dag 23 april, og jeg har postet to innlegg i prosjektet mitt. Roald Dahl prosjektet har også fått noen innlegg, og jeg har to bøker til på gang for neste måned.

Når det gjelder kulturelle innslag har jeg sviktet litt denne måneden. Et par søndagsturer til Vardeggen og Løvstakken har blitt foreviget, men intet annet. Jeg har ikke vært på noen litterære arrangementer, men jeg har sett to teaterforestillinger, som jeg dog ikke har skrevet om. Maria Parr sin Tonje Glimmerdal var utrolig bra, så det hadde fortjent en omtale, mens Underlandet som jeg så på fredag var underlig og litt langdrygt, så den omtalen hoppet jeg over i mangel av entusiasme.

I går gikk årets Bergen City Marathon av stabelen, en begivenhet jeg ser frem til hvert år, til tross for at jeg "bare" er støttemannskap. Været var helt perfekt, og energien var på topp, så når jeg tilfeldigvis kom over en nydelig streetart av kunstneren Yatzy, økte også min puls betraktelig. Er den ikke fin?


20 kommentarer:

 1. Jeg har ingen rett til å feire denne dagen, men jeg er ufrivillig hjemme, skal dere vite. Av og til kan man komme utfor en ufrivillig situasjon og det kan skje hvem som helst.

  Jeg har lest Min søters grav og Der regnet faller fra lista di. Selv er jeg ingen fan av mai. Lengre og lysere dager. "grøss og gru". Jeg venter allerede på oktober og mørketiden, men jeg må nok dessverre vente lenge. Jeg er ikke i samme tidssone som dere for her går alt tregt:) Ha en fin, ny lesemåned:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bortsett fra et par gratulasjoner slengt ut i luften, feirer jeg ikke 1 mai jeg heller. Vi har klatret i dag, og feiret på den måten familien :) Jeg er også ufrivillig uten fast stilling, og selv om jeg jobber som vikar er det en fast jobb jeg drømmer om. Håper det ordner seg, men jeg har ikke tro på at det vi feirer 1 mai har noe som helst med saken å gjøre.
   Håper du finner noe som gir munterhet i hverdagen, enten det er en dystopi eller blomster som spirer :)

   Slett
  2. Håper på en fast jobb jeg også. Drømmen er ikke å være hjemmeværende. Det er i hvert fall sikkert.

   Feirer ikke 1.mai eller 17 mai jeg heller. Setter ut flagget den 17.mai. Det er alt:) Men har ikke noe forhold til disse dagene lenger, stort sett bare som barn;)

   Dystopi er bra det, men ikke helt min favorittsjanger har jeg merket. Horror og psykologiske thrillere, ja takk, men kunsten er å lese variert:) Håper du hadde en fin klatring:)

   Slett
 2. Finfin oppsummering! Roald Dahl-bøkene er høyrt - Matilda trur eg må vere favoritten min ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, Matilda var utrolig bra. Gleder meg til Gutt som jeg skal lese i Mai :)

   Slett
 3. Gratulerer med dagen til deg også, Tine! Selv har jeg vel ingen grunn til å "feire" dagen lenger. Du har nå fått lest mye selv om du har økt aktivitetsnivået ditt, og jeg har lest 3 av "dine" med flere av de andre ligger her på lur.

  Jeg begynner å bli litt fristet til å lese litt av både Roald Dahl og Shakespeare, så plutselig har jeg kastet meg litt rundt og skaffet meg bøker.

  Ha en fin lesemåned i mai, Tine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke så glad i fagforbundet selv for tiden. Barnehagene går for lut og kaldt vann for tiden for de tar ikke inn vikarer når noen er syk eller på ferie. Kjipt for meg som er vikar, men enda verre for barna og de som jobber fast i barnehage, det er de det går kraftigst utover.
   Gleder meg til du hiver deg over Shakespeare, er spent på å se hva du synes...

   Slett
 4. Så flott oppsummering, Tine! Og så bra at du føler at balansen mellom inneaktivitet og lesing og trim og natur kjennes bra. Ha en kjempefin mai!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg prøver å få til begge deler, så lenge været tillater å gå til og fra jobb. Har blitt lovet et hopp på gradestokken mot slutten av uken, så en kan bare krysse fingre :)

   Slett
 5. Hehe, jeg måtte le da jeg så at ikke du heller hadde lest en krim i april.:) (skjønt jeg ser du kaller Fanget en thriller, og ikke krim.. du er nå litt innafor med en thriller da,;) ) Men vi tar det nok igjen i mai.
  Jeg har Fanget og Adresse Alberta på tapeten , men har ellers bare lest Menn uten kvinner av dine .
  Ha en flott lese- og gå- mai.:) ( å gå mer skal jeg også satse på utover..har jo marka rett utafor her)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå på tampen av dagen ligger jeg dårlig an på gåingen, burde ta meg en tur ut, men nå har det begynt å regne her. Har putlet med bilder siden jeg kom hjem fra klarteparken, så noe lesing har det heller ikke blitt :) Kanskje Fanget var en krim, ikke så mye etterforskning, så da tenkte jeg at thriller passet bedre :)

   Slett
 6. Enig, den var fin. Selv om jeg ikke feirer dagen, ser jeg på 1 mai som en viktig dag. Har vært organisert i en forening under YS hele arbeidslivet, og for tiden er jeg tillitsvalgt. Men nok om det. Ingen skal si at vi bokbloggere leser de samme bøkene, jeg har kun lest boken til Pirzad. Men fjorten bøker er mange bøker. Viktig å bevege seg. Særlig når en sitter i ro og leser mye bøker. Ha en god krim-mai, det er lenge siden jeg selv leste krim. Har mange ulest i bokhylla, men de får stå uleste en stund til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er god på å komme meg ut så lenge det ikke regner, men nå braker det løs her i Bergen igjen, så da spørs det om det blir mer lesing enn trimming.

   Slett
 7. Jeg kommer med min oppsummering om et par dager, er i Manchester akkurat nå 😁 Ha en fin 1.mai.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å heldige du, håper de knuser Leicester. Gleder meg til et par krim-tips fra deg :)

   Slett
  2. Har bla lest den siste til Torkil Damhaug som jeg gjerne anbefaler varmt hvis du ikke har lest den 😁

   Slett
 8. Som alltid; alltid kjekt å sjå kva andre bokbloggarar les i løpet av ein månad. Ingen krim altså? - og eg har ikkje lest nokon av "dine". Ha ein fin mai med både lesing, tur og kultur :)

  SvarSlett
 9. Da er jeg hjemme fra dronningriket. Har ikke lest noen av dine bøker denne måneden. Mine bøker i april:
  - Marit Reiersgård-Paradisbakken
  -Jungstedt/Eliassen-En mørkere himmel
  -Frode Granhus-Kistemakeren
  Øistein Borge-Den syvende demonen
  -Jenny Rogneby-Terningen er kastet
  -Geir Tangen-Maestro
  -Peter Swanson-De som fortjener det
  -M.j Arlidge-Dukkehuset
  -Dumdum boys-En vill en
  -Aune/Schau- Det vakre spillet, engelsk fotballs historie
  -Torkil Damhaug-En femte årstid

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, denne måneden ble det ikke krim på meg, merkelig nok. Jeg har lest de fire første bøkene du nevner her, men ingen av de under :) Skal si du har kommet deg gjennom en haug med bøker denne måneden! Skal lese Maestro når det er min tur på eBokBib :)

   Slett
  2. Jeg har opererte ryggen min i april. Ligget mye i sengen og da har det vært fint å lese. Sendt fruen på biblioteket når bøkene min har ankommet. Vært bortreist denne måneden, så er kommet i gang med lesingen først nå, i gang med to bøker faktisk 😁

   Slett