lørdag 7. mai 2016

Endelig - vi har besøkt Von Tangen Fiskebar i Bergen

Utsikten fra Von Tangen Fiskebar er det ingenting å si på
Hvis du ikke har besøkt Von Tangen enda, så anbefaler jeg deg å legge turen innom.
I dag hadde vi bergensere vår første smak av sommer, og etter diverse aktiviteter i by`n, spaserte vi ut i Sandviken. Ved Fiskerimusèet følte vi oss plutselig tørste, og siden et besøk hos Von Tangen var på "ønskelisten" svingte vi innom her, før vi tok bussen hjem.

Inne i baren var det tomt i dag, men det runde åttemannsbordet ved det store vinduet fristet veldig
Baren er i tilknytning til Fiskerimusèet, men det er fullt mulig å gå på bar uten å ha vært på museum først. Inne har de lyse flotte lokaler, med et duftspor av tørrfisk. Menyen strekker seg fra årgangssardiner med brød og salat til de mer kulinariske retter, men det er fullt mulig å nøye seg med et glass med ettellerannet.
Det er kjempekoselig her, både inne og ute. Vi satt ute, ref. årets første sommerdag. Her lukter det salt sjø og oljet terrassebord, og badenymfe som jeg er kunne jeg ikke la være å dyppe mine yndige små i det iskalde sjøvannet.

Jada, fremdeles iskaldt :)

Frode spiser "vintage" sardiner fra 2007 - fisket 29 september 2007
Frode ga seg i kast med lunch nummer to denne dagen, sardiner på brød. De var lekkert servert med smør og salat, og årgangssardinene fra Indre Nordfjord fristet så voldsomt at jeg nesten bestilte noen til meg selv, selv om jeg var mett etter fiskesuppen for en time siden.
Von Tangen tilbyr alt fra selskapslokaler til  a la kart meny servert på den nye terrassen på bryggekanten. Vårt første besøk ble en suksess, og jeg vet at jeg gjerne vil tilbringe flere sommerkvelder her, med tærne i vannet og et glass med noe tørt i.

1 kommentar: