onsdag 11. mai 2016

Anna og kjærligheten ny roman lanseres i dag!! - av Birger Emanuelsen

Moderne tider har innhentet også meg, og for første gang har jeg benyttet meg av noe som Lydbokforlaget kaller "en slags podkast". Hver dag fra 2-11 mai la de ut en del av den innleste boken Anna og kjærligheten. Birger Emanuelsen sin nye roman, lanseres som ebok, lydbok og papirbok i dag 11 mai.

Forlaget om handlingen:
I arbeidet som jordmor har ikke Anna Bergseng én eneste sykedag. Aldri gjør hun feil. Hun er den trygge, veteranen, den de unge kollegene ser opp til. En kveldsvakt tidlig om høsten går hun på jobb med feber. Da skjer det endelig. For andre gang i sitt liv vakler hun.

Anna og kjærligheten er en historie om håp og forventning. En fortelling om et liv du aldri har lagt merke til. Det leves i nabohuset eller i leiligheten under deg. Og det er større enn du tror.

Formatet var litt uvant, siden det ikke var opp til meg hvor lenge jeg skulle høre. Kvaliteten var heller ikke den beste, med mye susing, men dette er nok ikke tilfelle på lydboken.

Siden jeg har lest og likt alt Emanuelsen har gitt ut, var det ikke uten en viss forventning jeg startet å lytte til denne boken. Først var jeg litt forvirret, for det hoppes litt frem og tilbake i historien, men etterhvert når hemmelighetene begynner å vise seg øker også nerven i historien.

Vi blir kjent med Anna som jobber som jordmor på et sykehus. Selv om hun har passert 60 og er eldst av kollegene, er hun god venn med dem, og da spesielt Ida. Vi hører om hverdagslige aktiviteter, men blandet inn i dette "normale" dukker det opp historier fra tidligere i Annas liv. Spenningen øker når vi får høre om hennes mann, og etterhvert får vi høre om den kinkige situasjonen på jobben, som gjør livet vanskelig for henne.

For å unngå eventuelle konsekvenser etter "uhellet" hun var innblandet i, vil ledelsen på sykehuset ha henne til å pensjonere seg. I historien som fortelles i nåtid, er det dette som gir den tydelige nerven til historien. Selv om dette ikke er en roman med to handlinger, er vi allikevel ofte tilbake i Annas første år som voksen. Det som blir fortalt fra fortiden vises bare i små sekvenser, og det er ikke alltid jeg får med meg hele bildet på en gang. Dette er positivt for spenningen, men jeg brukte etter min mening, litt for mye energi på å forsøke å forstå hvordan ting hang sammen.

Han sier en gang: "historien var den bevisste gjenfortellingen av ubevisste hendelser", og det er vel akkurat det denne romanen er. Skildringer av hverdagslige hendelser, som har formet Anna til den hun er.

Utgitt: 2016
Lyttetid: 4,5 time


Nå er det for sent å lytte til en gratis podcast, men med lydboken vil du få en lytteopplevelse med bedre lydkvalitet, og muligheten til selv å bestemme hvor mye som skal høres i slengen. 

Disse har jeg også skrevet om: Historien om et godt menneske (2015), Fra jorden roper blodet (2014), For riket er ditt (2012)

7 kommentarer:

 1. Der hadde du skrevet om den allerede ja! Kan du slenge litt energi oppover her er du snill. Jeg hørte siste del i går kveld, men venter til jeg har lest boken før jeg skriver omtale på den. Har ikke sjanse i havet til å formidle noe fra denne uten og ha muligheten til å gå tilbake litt. Har kun lest "Fra jorden roper blodet"av ham tidligere og den likte jeg veldig godt, ellers er "For riket er ditt" på vent her. Det var jo et artig konsept dette da, og jeg håper at flere følger etter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Energi er det nok av, så det er bare å forsyne seg :) Jeg sa akkurat det samme i går, tror jeg må lese boken for så se om jeg får med meg de detaljene som jeg slet med å holde styr på. Det ble litt "travelt" å skulle huske å lytte hver kveld, også måtte jeg jo sitte stille foran pc`en for å høre. Foretrekker å lytte til bok når jeg går på tur, og det gikk jo ikke med dette konseptet.

   Slett
  2. Jeg lyttet mens jeg gikk på tur, så det gikk helt fint.Men det blir tungvint å notere seg ting underveis, så derfor skal det blir kjekt å få lest boken også:-)

   Slett
  3. Det er ikke like lett å notere når en hører på lydbok, så jeg tar ofte litt lettere på de omtalene. Jeg er litt "bakpå" når det gjelder alt som har med mobil å gjøre, tenkte at det ikke ville være godt nok nett til å høre podcast i det fri :)

   Slett
 2. Jeg fikk ikke fulgt med på dette, men lydboka kom idag så jeg får høre på den i ro og mak

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror "ro og mak" er greien her, gleder meg til å lese omtalen din!

   Slett
 3. Dette har ikke jeg fulgt med på heller, men boken ligger klar hos meg også, så den skal leses i løpet av mai :) Leste ikke anmeldelsen din, men skal lese den etter at jeg har lest boken.

  Ha en fortsatt god pinse Tine :)

  SvarSlett