tirsdag 17. mai 2016

Gratulerer med nasjonaldagen alle sammen!

Håper alle har hatt en fin 17 mai feiring. Vi fikk ikke organisert noen tur i år, så vi var strandet her hjemme i dag. Da er man enten med eller ikke med, og siden Sondre for en gangs skyld hadde dress og finsko, valgte vi å busse til byn og se på livet. Jeg smøg meg inn i bunaden, og trippet forsiktig avgårde til bussen. Heldigvis hadde noen gode venner holdt av bord til oss på en restaurant midt i ruten for prosesjonen, så vi fikk med oss stemningen uten å stå oss skakke på fortauskanten.

Været var ikke noe å skryte av med sine 7 grader og evinnelige yr som aldri ga seg. Da hovedprosesjonen var slutt, gikk vi en liten runde før vi busset hjem, hoppet i joggebuksen og spiste rømmegrøt.

Ingenting er som Bergen på 17 mai, med sin fantastiske hovedprosesjon med buekorps, russetog, barnetog, tulletog og sitt folkehav.  Her er et menneskemylder uten like, alle har pyntet seg og bortsett fra noen russ som ser i kryss, er her ingen fyll og spetakkel. Ekstra gøy er det å se cruiceturistene som tilfeldigvis er innom Bergen i dag, med store, forbausede øyne og enda større smil. Gratulerer med dagen alle sammen!

Et folkehav foran Den nationale scene i formiddag
Blomstene står på sitt aller fineste, og var sikkert lykkelig for det første regnet på mange uker
En av mange fine biler på geledd i toget i dag
Ikke akkurat bauekorps, men gjester fra Scotland
Etter hoveprosesjonen var det kapproing på Vågen - her er vinnerne!
Se disse tøffingene i dress på vannscoter! 

4 kommentarer:

 1. Så herlige bilder! Kan se at dere hadde en flott 17 mai :) Det hadde vi også, selv om det var både surt og kaldt. Men det er jo masse å finne på inne også, og vi fikk selvfølgelig med oss både barnetog og borgertog. Ha en fin onsdag :)

  SvarSlett
 2. Håper feiringen var fin. Selv var jeg hjemme:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi pleier å hoppe bukk over all festivitasen, men i år menget vi oss med fiffen på vår lille bytur. Fra kl. 14 lå jeg og slanget meg på sofaen i joggebukse :)

   Slett