torsdag 19. mai 2016

Fortielsen av Jørgen Jæger - kommer ut 26 mai!

Følger du Jørgen Jæger sin serie om Ole Vik og Cecilie Hopen i Fjellberghavn, vet jeg at du går og tripper etter å få tak i neste utgivelse. Jeg er en av de heldige som har fått lese den litt før lanseringen, og jeg kan berolige deg med at du trygt kan skru opp forventningene.

Forlagets introduksjon til handlingen:
Noen ganger er det for mye som må skjules! Fortielsen starter der megasuksessen Monster slapp. Cecilie Hopen er i Drammen for å finne ut hva som har skjedd med samboeren Bernhard. Har han forsvunnet frivillig, eller har det skjedd noe kriminelt? 
Når drammenspolitiet ikke vil hjelpe Cecilie i jakten på svar, kommer Ole Vik for å hjelpe til. De vikles inn i et nettverk av grov menneskehandel og prostitusjon, og alt snører seg til når Cecilie blir fengslet mistenkt for drap. Forlag: Juritzen
Utgitt: 26 mai 2016
Sider: 463
Kilde: Forhåndseksemplar

I denne niende boken i serien får vi mange svar på spørsmål som har hengt litt umerkelig igjen fra de forrige bøkene. Slutten var faktisk så avklarende og endelig at jeg ble ikke lite nervøs for at JJ skal forlate disse karakterene sine. En bekreftelse på at nye episoder er på vei, mottas med takk, for denne serien blir bare bedre og bedre.

Det handler mye om Cecilie og Bernhard denne gangen, faktisk så mye at jeg ikke fikk tid til å irritere meg over at etterforskerne blir involvert i sin egen etterforskning. (Min personlige hangup...) Spørsmålet som skulle besvares, "hva er det med Bernhard?" var et jeg virkelig ville ha svar på, og selvfølgelig pakker forfatteren svaret på spørsmålet pent inn i 463 sider med spenning.

Selv om både tidligere lensmann Ole Vik og overbetjent Cecilie Hopen ved Fjellberghavn politikammer, ikke har ansvar for etterforskningen det handler om denne gangen, så er de delaktige hver på sin måte. I denne boken er vi nemlig ikke i Fjellberghavn, men i Drammen, og det er politikammeret her, og etterhvert Kripos, som står for etterforskningen.

Det er en fryd å følge med på udugeligheten til politiinspektør Gunnar Berg og flere av de andre i Drammen, som presterer å fengsle Cecilie og la alle andre bevis i saken stå uutforsket. Mer vil jeg ikke røpe, for her er det mange overraskende vendinger og geniale fremstøt som holder spenningen ved like. Boken er ikke makaber eller ekkel på noen måte, men det er absolutt ikke noen "kosekrim".

Jeg liker godt at Jørgen Jæger stiller spørsmål ved menneskesmugling, og i romanform belyser hvordan dette kan gå for seg. Det er viktig å ta vare på de som kommer hit, enten det er på den ene eller andre måten.

Liker du god krim har du med denne serien nå ni bøker å boltre deg i. Det kan føles som et langt lerret å bleke å skulle starte på bok en, så jeg vil anbefale deg å la det stå til og hoppe inn i serien der du føler for det. Monster som kom ut i 2015 har nå kommet i pocket, så da bør jo sommerkrimmen være sikret :)


Rekkefølgen:
Skyggejakten
Kameleonene
Dødssymfoni
Blodskrift
Karma
Stemmen
Ridderkorset
Monster
Fortielsen


Andre bloggere om Fortielsen: Artemisias verden, Bokbloggeir, I Bokhylla

12 kommentarer:

 1. Jeg har boka i hende, men har hatt hendene (!) fulle med konfirmasjon og 17.mai-feiring i Trondheim. Gleder meg til å sette i gang. Drar på hytta noen dager, og tar den med dit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er viktig å prioritere mennesker før bøker, men som hyttekos i rolige omgivelser vet jeg at du kommer til å bli oppslukt :)

   Slett
 2. Ja, se der..regnet med at du slukte og likte denne, som meg ::) Men så har du fulgt hele serien også.
  Jeg er veldig enig med det meste her, men ikke at det var en fryd å følge det udugelige politiet, de irriterte meg. Og så synes jeg det var så elendig at det nesten ble karikert.. Men ivrige Jonny var morsom. Han gjorde jo en bra jobb!
  Takk for link.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fryd var kanskje feil ord, men tanken på karikering slo meg nok så pass at jeg greide å fryde meg i stedet for å ergre meg. Jeg digget Jonny, håper han holder stand hvis de nærmer seg Drammen igjen :)

   Slett
  2. Skjønner den, Tine.
   Om de irriterte meg, så betyr det bare at jeg lot meg rive med ... som deg.

   Slett
  3. Hei, Anita, kan en skarve forfatter få legge inn et lte ord her? Jeg ser at du irriterer deg over de tre udugelige politifolkene i boken, men jeg har skrevet dem inn utfra et bevisst ønske om å sette fokus på et politi som har vært i en sammenhengende omorganisering siden politireform 2000 ble iverksatt for mange år siden, og som dessverre ikke alltid fungerer. Du trenger ikke gå lenger enn til Monikasaken i Bergen for å finne mer udugelige politifolk enn dem i boken, og det skremmende er at polititaten står så sterkt at de udugelige kommer fra det. I dagens politi er saksbehandlingstiden lang, ofte mange år, og for dem som er i fokus og har anklagene rettet mot seg settes livene på vent - uten at dette blir tillagt noen vekt. Denne sendrektigheten kan ødelegge liv, for det er ikke alle som har politiets mistanke mot seg som er skyldige. Og sist men ikke minst: Ikke en eneste polititjenestemann eller kvinne risikerte livet for barne våre på Utøya, det gjorde derimot hyttefolk på landsiden med sin heltmodige innsats. I år har politietaten gjennomført nok en omfattende omorganisering. Om situasjonen blir bedre gjenstår å se, men jeg tillater meg å tvile. Takk forøvrig for gode ord om boken, Anita og Tine! Digger dere!! Klem fra Jørgen Jæger

   Slett
  4. Hei Jørgen! Ja, jeg skjønner at du er veldig engasjert i situasjonen med mangel på ressurser og krevende omorganiseringer som går ut over politiets arbeid. Det skriver du også noe om i etterordet. I mange etater ser vi det, masse ressurser går til omstilling og byråkrati, og mindre til utøvende arbeid i felten)
   Men jeg synes ikke det kan unnskylde at det finnes personer i politiet eller andre plasser for den sags skyld, som er mer opptatt av prestisje og posisjon enn å få frem sannheten. Det er det som irriterte meg, i tillegg til at de gjør feil og er dumme i starten, men det får så være. Er de åpne for å rette dem opp så er det i alle fall mye bedre. Jeg vet det finnes sånne saker, som du nevner, Monikasaken, og i mitt innlegg nevnte jeg Birgitte Tengssaken. Ellers, takk for gode ord du også. Klem tilbake :) (det må være lov uten at vi blir tatt til inntekt for å bli for "gode venner" hvor det går utover habiliteten som bokblogger;) )

   Slett
  5. Hei, og takk for fine ord! Tror menigmann har et ganske så naivt forhold til politiet og jobben de gjør, så jeg tror deg så gjerne når du sier at det kunne ha vært sånn. Selv frydet jeg meg mer enn irriterte meg, når handlingen tok oss med til politistasjonen i Drammen :)

   Slett
 3. Jeg leste den forrige, og da blir det vel til at jeg leser denne etter hvert også. Det er nesten ikke til å unngå når de positive omtalene begynner å hagle...

  SvarSlett
 4. Jeg begynte rett på Monster i fjor uten å ha lest de andre bøkene og følte at det gikk bra og Fortielsen leste jeg tidligere denne uka, men det har gitt mersmak til å lese de tidligere bøkene i serien. Så skal bestille første bok til sommeren og se om det er noe utvikling:) Om de var bedre før eller om serien blir bedre og bedre. Det blir spennende å se.

  Takk for link og god helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok du kommer til å se at de blir bedre og bedre, men det er et spennende prosjekt som jeg gleder meg til å følge med på :)

   Slett
 5. Og det er jo sjeldent jeg er positiv:) Men greia me bøkene til Jæger er at de er lettleste og alt går raskt.

  SvarSlett