mandag 8. februar 2016

Kjøttfri mandag eller Meatfree monday om du vil - er du med?

Etter å ha fått i hus den nye boken Kjøttfri mandag, har gleden over å lage enkle middagsretter uten kjøtt blusset opp. Noen mandager fremover vil jeg dele oppskrifter fra boken med dere, og først ut er Spinatpai med cottage cheese.

Som oftest når jeg lager mat greier jeg ikke helt å holde meg til oppskriften, men lar meg mer inspirere av nye kokebøker. Jeg har ikke fulgt oppskriften til punkt og prikke her heller, men det jeg har utelukket har ingenting å si for resultatet.
Denne paien inneholder mer eggestand og mindre grønnsaksfyll enn de paiene jeg pleier å lage, men den ble kjempegod. Liker du maten din godt krydret bør du tilføye litt krydder etter eget hode, men husk blir det for sterkt forsvinner den milde runde smaken av spinat.
Jeg antar at du har laget pai før, så hvis du trenger oppskrift og fremgangsmåte for å lage paibunn, så får du google litt.


Jeg hopper rett over til fyllet som lages slik:

250 g frisk spinat finhakkes (den er vasket og tørket fra butikken)
1 løk hakkes
1 hvitløkfedd finhakkes
olivenolje til steking (jeg bruker smør eller rapsolje...)
1 beger Cottage Cheese
1 beger Rømme
2 egg
1/4 ts muskattnøtt
1 ts salt

Stek løk og hvitløk. Pisk sammen egg, Cottage Cheese og Rømme og bland alt sammen sammen med spinaten. Hell det over den forstekte paibunnen og stek i 30 minutter på 200 grader. Sjekk i midten av paien om den er fast og fin, hvis ikke gir du den noen minutter til. Paien kan med hell stå og sette seg litt etter du har tatt den ut av ovnen. Jeg lager ofte pai kvelden i forveien, så er det bare til å sette den inn i kald ovn og varme den opp, mens en selv får pusten igjen etter en lang arbeidsdag.
Håper det smaker!


6 kommentarer:

 1. Mmmmm... ser og höres kjempegodt ut! Saa kult at vi begge skriver om mat denne uken Tine :-) Spinat er kjempegodt og inneholder baade jern og proteiner - super erstatning for kjött.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mat er viktig, både for dere som trener mye og ikke minst oss andre som vil ha mest mulig energi og slippe plager og besvær. Gøy å lese det du skrev!

   Slett
 2. Tenker å lage grønn omelett i dag jeg, fra Vår-kapitlet.:) Denne paien ser også god ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja, den på side 23? Ser utrolig deilig ut, tror jeg må lage den rett etter jeg er ferdig å faste :)

   Slett
 3. Åh, den så skikkelig god ut :-) Har ikke denne boken selv men mulig jeg titter litt etter den neste gang jeg er på senteret? Ha en fin ettermiddag, Tine:-)

  SvarSlett