lørdag 13. februar 2016

Debutanttripp på Litteraturhuset - en notis av typen "jeg var der!"

Når jeg ser at Bjørn Vatne skal være gjest/debattant på i Litteraturhusets boksalong, da kan jeg ikke la vær å ta en tur til by`n. Bjørn Vatne sin roman Slik skal vi velge våre ofre, har gjort inntrykk på mange i året som gikk, så også meg som har anbefalt den videre til flere og stemt den frem til Bokbloggerprisen. Så mange bokbloggere gjorde det samme, at romanen nå er en av tre kandidater i klassen Årets roman.

Berit Hedemann, Mari Tveita Stagrim, Bjørn Vatne og intervjuer Kristoffer Jul-Larsen

De to andre debutantene/debattantene var Berit Hedemann, som har gitt ut All min forakt. En kjærlighetshistorie, og Mari Tveita Stagrim som i fjor ga ut novellesamlingen Alle nyanser av sinne.

Med denne teksten inviterer Litteraturhuset oss til å møte debutanter nå i februar:
"Hvilken rolle spiller aggresjon i litteraturen? Tekster kan gå i mange retninger – fremover, oppover, nedover eller innover – og gjerne i flere retninger samtidig. Men for å komme seg noe sted trengs en motor, og ofte går forfatteren til følelseslivet for å finne drivstoff. Aggresjonen bærer på en eksplosiv kraft, skapende og ødeleggende på samme til."

Selv synes jeg det er spennende å lese debutanter, og spesielt de norske. Jeg er ikke den eneste som tenker sånn, for Boksalongen var fullstappet denne kvelden. Etter nylig å ha lest Facisten som handler om aggresjon følte jeg at denne debatten var et fint tilskudd til tematikken.

De tre debutantene presenterte bøkene sine ved å lese fra dem. Deretter konstruerte Kristoffer Jul-Larsen noen lange, kronglete spørsmål som jeg hadde problemer med å følge med på. Det jeg så av publikum bekreftet at det ikke bare var meg som måtte konsentrere meg når Jul-Larsen snakket, og selv forfatterne så ut til å følge nøye med for å forstå hvor han ville hen.

Det var veldig kjekt å se en av mine favorittdebutanter fra 2015 og høre ham fortelle om tilblivelsen av romanen. Stort mer enn det fikk jeg ikke ut av dette arrangementet. Nå håper jeg inderlig at Bjørn Vatne kommer til Bokbloggprisutdelingen, da skal han få seg et bokbad han sent vil glemme :)

Her kan du lese min omtale av Slik skal vi velge våre ofre. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar