mandag 22. februar 2016

Kjøttfri mandag - Parippu, linser med kokos

Det er mandag igjen, og du har nyter vel en kjøttfri middag denne mandagen også? Her er mitt bidrag til oppfinnsomheten, en deilig linsegryte fra boken Kjøttfri mandag.
Retten er veldig grei å lage kvelden før, for så å raskt og greit varmes opp når du kommer hjem fra jobb på mandag, eller hvilken som helst annen dag egentlig.


Parippu, sørindiske linser med kokos og krydder:

225 g gule eller røde linser
1 løk, grovhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 chilli, finhakket
1 ts gurkemeie
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
2 tomater, grovhakket
1 boks kokosmelk
2 dl vann
salt

Fres løk, hvitløk, chilli og krydder i olje i en gryte. Tilsett tomater, linser, kokosmelk og vann og kok opp, la det koke til linsene er møre.

I oppskriften i boken serveres linsegryten med noe som heter Tarka strødd oppå. Her var det noen ingredienser jeg ikke hadde (hørt om..) så vi nøyde oss med å drysse sprøstekt løk og gresskarkjerner på toppen av suppen, godt det og.

Det er med skam å melde at poden på 14 erklærte at denne linsegryten var b e d r e!!! enn den jeg pleier å lage, så det ser ut som vi har fått oss en ny familiefavoritt :)
Det går fint å bytte ut de to tomatene med en boks "krossade tomater". Alle ingrediensene i denne retten er sånt som vi alltid har stående, noe som gjør den lett å ty til.

Her er min omtale av boken
Her er oppskrift på paien

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar