lørdag 20. september 2014

Jegeren er andre bok i Harlan Coben sin nye serie for ungdom

Den første boken kom ut i fjor og heter Beskytteren. Her blir vi kjent med nevøen til Myron Bolitar, som er gjennomgangsfiguren i en del av bøkene til Harlan Coben.
Hvis du vil lese hva jeg syntes om den første boken kan du klikke på linken.

Forlaget sier dette om handlingen:
Mickey jakter på spor som kan fortelle mer om organisasjonen Abeona Shelter og det mystiske dødsfallet til faren. Når noen skyter mot venninnen Rachel og moren hennes, befinner Mickey og vennene, Ema og Spoon, seg midt i et skremmende mysterium som viser seg å ha tråder helt tilbake til annen verdenskrig. Mickey må finne ut hvem som skjøt Rachel - uansett hva det koster.

Jegeren fortsetter der Beskytteren sluttet.


Harlan Coben har den samme skrivestilen i ungdomsromanene sine som i det han skriver for voksne. Her er det korte setninger og mange cliffhangers, som gjør det spennende fra første side. Persongalleriet i Jegeren er oversiktlig og plottet er, som en kan forvente i en bok beregnet på ungdom, enkelt, men det blir aldri gjennomsiktig eller banalt, til det er forfatteren alt for dreven i å skrive krim.
I denne boken plukker vi opp tråden umiddelbart etter der hvor bok 1. sluttet. Jeg husket boken veldig godt, så det ble litt mye repetisjon av hendelsene der.
Mickey var i forrige bok ny på skolen, og fant fort ut at han ville få problemer med å passe inn. Han blir allikevel venner med utskuddet Ema og den spesielle Spoon. Disse viser seg å bli gode venner, og sammen tar de ansvar for å finne ut hva som skjedde, når venninnen Rachel blir skutt på.
Myron Bolitar er bare delvis med i historien. Mickey bor i huset hans, siden faren er død og moren er på avrusing. De har kommet litt skjevt ut, så de prøver å unngå hverandre mest mulig, men han må tre støttene til når Mickey kommer i vanskeligheter.
I tillegg til krimhistorien, ligger spørsmålet om hva som skjedde med faren til Mickey da han døde. Mickey så selv at han ble båret livløs inn i sykebilen, og en sykepleier beklaget at han var død. I forrige bok dukket den eksentriske FatLady opp og hvisket ham i øret at faren ikke er død. I denne boken blir dette tatt litt videre, og Mickey får flere mysterier han må finne svar på.

Det som gir historien mest nerve er i mine øyne politisjef Taylor og problemene han og hans sønn lager for Mickey. Både Mickey og unge Taylor er ivrige basketballspillere, og siden Taylor senior har noe gammelt uoppgjort med onkel Myron, får Mickey pes fra dem begge.

Jeg synes Harlan Coben får det godt til, å skrive krim for ungdom. Mickey og onkel Myron er troverdige karakterer, mens vennene hans, og far/sønn Taylor, føles litt i overkant karikert. Det er uansett en spennende historie, som har alt som skal til for å gi ungdom (og ungdommelige voksne) en fin lesestund.


Forlag: Lydbokforlaget
Utgitt: 2014
Lyttetid: 7 timer og 44 min
Kilde: Lytteeksemplar

1 kommentar:

  1. Den hørtes spennende ut. Har bare lyttet "I den skogen" jeg, og har notert meg at den var bra. Ser jeg har fem lydbøker til av han som jeg ikke har lyttet, vet ikke hvorfor de ikke er prioritert - han er da visst spennende nok. Men det er nesten et luksusproblem når man skal velge krim, så mange bra forfattere egentlig.....

    SvarSlett