tirsdag 23. september 2014

VigmostadBjørke presenterte høstkatalogen sin i kveld

Tre bøker fikk vi i "goodiebag`en" pluss en jeg fikk fra Fagbokforlaget
I kveld var det forlaget VigmostadBjørke sin tur til å arrangere presentasjon av høstkatalogen 2014. Beathe og jeg lot oss invitere og stilte til "hjemme hos" fest i VB sine lokaler, sammen med massevis av bokhandleransatte.

Asbjørn Jaklin presenterer boken sin
Ingrid og Ingrid sto i bresjen for evenementet, ønsket velkommen og ga oss deilig middag og ditto drikke. Etter en pust i bakken var det tid for gjennomgang av bøkene. Først ut var det skjønnlitteratur etterfulgt av krim. Vi fikk en roman og to krimbøker med oss hjem i "godteposen". Før vi rundet av for pause kom forfatteren av Rød sone, Asbjørn Jaklin frem, og fortalte om boken sin. Asbjørn er tromsøværing, journalist i Nordlys og nå ute med sin andre bok om journalisten (i Nordlys) Alexander Winther. Denne nye boken har Mehamulykken i 1982 som bakteppe, og han kunne fortelle at han har skrevet et etterord som redegjør for de faktiske hendelsene. Måten han fortalte om hvordan hovedpersonen i bøkene faktisk jobber i samme redaksjon som ham, gjorde dette til bøker jeg har lyst å se nærmere på.

Etter en liten pause var det tid for sakprosa, og da dukket plutselig Frank Rossavik opp. Han er politisk redaktør i BT, og godt kjent i Bergen for sine freske fraspark. Han sa selv i dag at han vil med sine kommentarer utfordre leserne til å tenke en tanke de ikke har tenkt tidligere. Han presenterte sin nye bok Smilefjestyranniet og sjarmerte oss i salen med å fortelle hvordan han har trumfet inn et kapittel i epilogen, mens noe han har trumfet inn godt kunne vært uteglemt. Sånn kan det gå.... Spennende skal det bli å lese Rossavik sine kommentarer innrammet i harde permer.

Jeg lot meg sjarmere av denne kunnskapsrike men vittige fyren

Etterpå var det tid for Eduardo Andersen, kjent for bergensere og andre som Doddo. Han har skrevet en bok om Meningen med livet. Intet mindre. Han fylte 50 i fjor, og hadde han ikke begynt å reflektere over de store spørsmålene før, så kunne han fortelle at han fikk eksistensielle tanker etter han var med på en obduksjon.
Han har i boken sin intervjuet en rekke mennesker for å høre hva de mener om meningen med livet. Vi snakker jo bare om oppussing og ferier, det må jo være noe mer enn det?

Doddo leser fra boken sin, han lovet oss svar på det store spørsmålet: Hva er meningen med livet?

Da VB var ferdige med å presentere bøkene sine, fikk Glenn J. Mangerøy fra Fagbokforlaget slippe til. Disse bøkene sto ikke i katalogen til VB, og jeg var nødt til å skrive så blekket sprutet. Han spøkte selv med at dette kunne bli knusktørt, men når han kom igang, viste det seg at han hadde mange godbiter på lur.
Her er det snakk om alt fra finans til Hardangersk regionshistorie i 3 bind. Når han begynte å snakke om Wilhelm F.K. Christie (som Christiesgate i Bergen er oppkalt etter) skjerpet jeg sansene. Han fortsatte med å snakke om Karen Helles nye bok om Christies etterfølger D.C. Danielsen, da satte jeg meg rett opp, for han var Dr. Armauer Hansens svigersønn! Woao, det er jo han jeg "har om" for tiden! (Unnskyld, to utropstegn på rappen)
Etter å ha sittet stille å hørt Mangerøy fortelle om de siste bøkene (Stortingets historie og Det norske demokratiet i den 21. århundre) var det takk og farvel. Jeg våget meg frem til nevnte markedskonsulent og spurte pent om han hadde et leseeksemplar på boken om D.C. Danielsen. Som du ser av bildet på toppen, så hadde han det :)

Forlaget har mange norske debutanter på listen sin, og flere kjent navn. Jeg skal i alle fall lese bok fire i Jan Guillou sin serie om 1900-tallet, Å ikke ville se, også må jeg ta en titt på boken som tok pusten fra Ingrid Det går ikke over av Jakob Arvola. Også Jeffrey Archer, og Silvia Henriksdottir sin nye. Vel, for å si det sånn, Ingrid`ene presenterte bøkene på en sånn måte at jeg får store problemer med å velge :)

Tusen takk til VigmostadBjørke (Ingrid og Ingrid) for et flott 
"hjemme hos" arrangement
 - herfra er det bare lovord å si om bevertning, forfatterbesøk og katalogen.
Og tusen takk til Beathe og Ellinor for koselig selskap...

7 kommentarer:

  1. Så artig å lese en annen versjon av V&B -møte. Andre forfattere enn da de var i Trondheim.. Ser også at jeg har glemt Arvola og Henriksen på ønskeleselista mi i Boken på vent.. Nuvel, mer enn nok å ta av..:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jo andre mennesker involvert men de samme bøkene. Kjekt var det i alle fall, og nå står det enda mer på ønskelisten :)

      Slett
  2. Flott referat! Det er virkelig fint å være på bokmøter. I kveld skal jeg på Cappelen Damm i Stavanger. Det blir nok bra :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Gled deg, jeg var med på det for noen uker siden, det var kjempegøy!

      Slett
  3. Takk for i går, Tine! Synd jeg måtte gå så tidlig og det er tydelig at jeg dermed gikk glipp av mye. Veldig fint innlegg som vanlig fra deg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha Beathe. Ja slutten var like bra som begynnelsen, men så liker jeg jo sakprosa da :) Synd du måtte gå, men sånn er livet av og til :)

      Slett