mandag 11. august 2014

Pushwagner hos Galleri Guddal i vakre Rosendal

Utstillingen til Pushwagner kom godt frem i de flotte lokalene til Galleri Guddal
Det er nesten en selvmotsigelse å gå for å se Pushwagner sine rå og utfordrende bilder i Galleri Guddal. Bygden Rosendal hvor Galleri Guddal befinner seg er så stille og idyllisk, at jeg formelig hørte "støyen" da jeg stakk hodet inn i utstillingslokalene. Pushwagner sine bilder utfordrer kraftig, så jeg innrømmer gjerne at jeg gikk rett bort på kafèen og satt meg ned, etter å ha vært inne og sett bildene. Nå gleder jeg meg til Osloturen i september, da går turen til Tjuvholmen for å se hans utendørskunst på skur 13, og utstillingen som åpner 28 august i Galleri Fine Art. Her skal det bli 2000 kvm. med Pushwagners kunst
 - best å ta med øreklokker :)


Vi kjøper sjelden Osloaviser men lørdagens VG ble med i handlekurven. Gleden var stor da det var et stort portrett av Terje Brofos alias Pushwagner i avisen. Myten bleknet litt til fordel for mannen, etter å ha lest det flotte portrettet Kaia Eriksen har laget av ham."Jeg forstår ikke meg selv, derfor kan jeg forstå andre bedre enn de forstår meg. Men det forstår ikke du."

Terje Brofos er mannen som ble født 2 mai 1940 under et bombeangrep i Oslo. Han overlevde barndommen som var heller traurig, og begynte sin utdannelse innen kunsten som 18 åring. I 2008 fikk han sitt gjennombrudd som kunstner da han deltok på biennalen i Berlin og Sydney.
Pushwagner sitt privatliv har ikke vært enkelt. Han har vært gift to ganger, og har en datter med hver kone. Etter siste ekteskapet tilbrakte han en tid som uteligger, han hadde psykiske problemer og misbrukte narkotika da Stefan Stray kom over ham og reddet ham ut av denne tilværelsen. Siden har Stray tatt seg av det praktiske for kunstneren, og de har vært samboere de siste 15 årene. De har fått gjort mye disse årene, Pushwagner tegner hele tiden, og de har kun unnet seg 7 feriedager på 15 år.
Nå gleder jeg meg til å se flere av verkene til denne spesielle og produktive kunstneren.

Portrettet til Kaia Eriksen var kjempeflott, og jeg har kun delt littegranne med dere.

Til slutt må jeg bare dele noen bilder jeg tok i helgen av Galleri Guddal. Guddalstunet har en spennende historie, og er tildelt Olavsrosa - kvalitetsmerket til Norsk Kulturarv. Gården er nevnt allerede i Snorre. Klyngetunet har i sin storhetstid bestått av ni bruk og 54 hus. Klikk gjerne her om du vil lese mer om dette nydelige stedet, som nylig fikk et galleri i fjøset. Roen og energien er herlig her, så det er vel verdt et besøk selv om du bare vil drikke kaffe og spise kake. I tillegg til de store bildene på veggene selges der også små bilder, keramikk og artwear. Sist kjøpte jeg et nydelig bilde som henger i trappegangen min, og i helgen snopte jeg meg et nytt skjørt. (De som lurer på hva som skjedde med shoppestoppen, så innrømmes det en liten timeout, men den er snart over)

Dette originale vedlaet ser du fra parkeringsplassen
Et av de flotte husene på gården
Stormen Lena tok i natt knekken på brorparten av det vakre syrintreet utenfor kafèen

3 kommentarer:

  1. Jeg liker kunst og er interessert i kunst, men Pushwagner har jeg aldri forstått meg på, men man kan jo ikke forstå alt:)

    SvarSlett
  2. Fin rapport som alltid tine - vi var også innom Guddal i sommer - flott utstilling 👍

    SvarSlett
  3. Pushwagner er fabelaktig! Tror mye av min fascinasjon ligger i alt jeg ikke forstår :)

    SvarSlett