tirsdag 19. august 2014

Boken på vent denne tirsdagen er Veien over klippene

På vent hyllen min la kraftig på seg i forrige uke, og nå har jeg flere bøker som roper på oppmerksomhet.
Jeg trekker i dag frem en som jeg gleder meg til å lese.
Har du lyst å se hva andre har på vent, er Beathes bokhylle stedet å befinne seg denne tirsdagen.Forfatteren heter Gøril Emilie Hellen og Veien over klippene er hennes første roman. Hun er født i 1966 og er oppvokst i Trondheim. Nå bor hun i Sandefjord med mann og tre barn. Hun har mellomfag i drama, film og teater, er utdannet journalist og har jobbet frilans i en årrekke.

Dette skriver forlaget om boken:
Lucia lever sammen med sin forlovede Jack i London. Hun skal hjem på ferie, hjem til den værharde barndomsøya på Helgelandskysten der hun vokste opp med sin italienske mor og norske far, med fiskehjell, utedo og sanking av ærfugldun. Lucia frykter hva Jack vil synes om de enkle kårene hun kommer fra. Hun tyr til en løgn, sier at moren er blitt syk og ikke orker besøk av andre enn henne. Det går troll i ord da moren brått og uventet dør mens Lucia er hjemme. Full av skyldfølelse kan hun ikke annet enn å si ja til å oppfylle morens siste ønske: Å sette ned urnen på hennes hjemsted på Liguriakysten, et sted Lucia aldri har vært og som moren sjelden snakket om.

Lucias motvillige Italia-reise blir ikke bare en reise mot sannheten om hva som skjedde da moren forlot landsbyen, men også en reise på leting etter seg selv.

Vel, når en roman finner sted både i London og Italia, ja da er jeg solgt. Gleder meg til å lese norske Gøril Emilie Hellen sin debutbok - og få meg en liten forsmak på Italia :)

Et lite ps til slutt: Boken kommer også ut på lydbok nå, og er lest inn av en av de beste: Bodil Vidnes-Kopperud. Jeg holder på med Det forbudte barnet nå, og hun leser helt fenomenalt! 

Ha en strålende tirsdag dere :)

10 kommentarer:

 1. Denne boken leser jeg nå og den er en lettlest sensommer-bok. En bok som det er vanskelig å legge fra seg, for jeg vil vite hva som skjer, samtidig så er det ingen store overraskelser. Litt irriterende at jeg lar meg fange av slike bøker, men det er godt å la sa underholde også :)

  Ha en fin tirsdag Tine!

  SvarSlett
 2. Jeg har denne på vent og skal prøve å få lest denne i løpet av måneden men det begynner å minke på dager samtidig som leselisten vokser kraftig om dagene. Jeg er spent på hva du syntes om Ragde sin bok? Lurer på om jeg skal skaffe meg den.... jeg syntes bøkene hennes har vært veldig opp og ned. Ha en fin tirsdag, Tine:-)

  SvarSlett
 3. Åh, denne boken MÅ jeg jo bare få lest! På min sommerøy har vi jo både ærfugl og utedo :) Opp på leselisten med den!!!

  SvarSlett
 4. Det hørtes ut som en fin historie, jeg noterer ned på den den lange skal lese listen min :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 5. Har allerede kikka på den på Lydbokforlagets sider, og det er slett ikke usannsynlig at den lastes inn på mobilen etterhvert!
  Takk for tipset og påminnelsen ;o)

  SvarSlett
 6. Denne kunne jeg tenke meg å lese....eller høre på lydbok. Takk for tipset

  SvarSlett
 7. Dette er nok en bok for meg. Italia! Takk for et flott tips!

  SvarSlett
 8. Takk for beskrivelsen! Jeg tror ikke det er en bok for meg, men alltid gøy å lese hva andre synes. Kos deg!

  SvarSlett
 9. Denne har jeg også planer om å lese, selv om den har fått kunkne anmeldelser...

  SvarSlett