tirsdag 26. august 2014

Boken på vent: Maorienes sang av Sara Lark

Boken på vent er en ukentlig spalte hos Beathes bokylle. Her er det duket for humor, romantikk, utvidelse av horisonten, ja alt det lesing av gode bøker gjør med deg. Jeg har plukket opp mange spennende tips her, så det er bare til  å dypdykke hos Beathe, hvis ikke du vil være med å tipse selv.

Det begynner å bli litt trangt i ventehyllen min, så når den 700 sider tykke frittstående oppfølgeren til Den lange, hvite skyens land kommer i hus, må den finne seg i å vente litt. Hele verket til Sara Lark skal bestå av tre deler, hvor Maorienes sang er andre del.

Forlaget sier om handlingen:
1893: New Zealand er en magnet for alle som søker lykken. Blant dem er den unge og kjekke William Martyn, som er av irsk landadel og skiller seg ut blant gulljegerne. Elaine, Helen Davenports og Gwyneira Silkhams temperamentsfulle barnebarn, forelsker seg i ham, og Will virker ikke avvisende. Men så kommer Kura-Maro-Tini på besøk. Hun er Elaines kusine og halvt maori, og hennes eksotiske skjønnhet og sjarme vipper Will av pinnen.

Rivaliseringen mellom kusinene setter i gang en kjede av begivenheter som skal sette dem begge på prøve. Etter hvert oppdager begge to sin indre styrke – og til slutt finner de lykken på nye, uventede steder.

Jeg likte første del i serien Den lange, hvite skyens land veldig godt, så det er med glede og forventning jeg ser frem til å begynne på denne mursteinen.

Leste du den første boken? Skal du lese denne?

10 kommentarer:

 1. Detta låter som en väldigt intressant och bra serie. Jag kände inte till vare sig den första eller den andra. Men jag skulle gärna vilja läsa dem. Tusen tack för tipset! En trevlig tisdag önskar jag dig. :-)

  SvarSlett
 2. Ventehyllen min nærmer seg tre etasjer :-) Det ble plutselig så fult der da jeg kom hjem fra ferie med bøkene jeg ikke hadde fått lest og de jeg hadde kjøpt, hentet det som ventet på biblioteket og fikk litt i posten. Så nå må jeg virkelig sette i gang å lese! :-) Ønsker deg en fin dag, Tine!

  SvarSlett
 3. Nå gleder jeg meg til denne! Har samme problem som astridterese, hyllene fylles! Og biblioteklista blir lenge enn lang! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Denne boken håper jeg å få lest etterhvert, men som hos deg er ventebokhylla proppfull :)

  SvarSlett
 5. Disse har jeg veldig lyst å lese. Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 6. Puhh...700 sider!! Men du er jo ein racerlesar så det vert nok ikkje noko problem. Desse bøkene har eg ikkje fått med meg(eller dei har drukna i andre omtalar) så eg skal lese meir om forfattaren seinare. No skal eg på leseringsmøte - det vert kjekt. Ha ein fortsatt fin kveld :-)

  SvarSlett
 7. Så deilig med fylle ventehyller ..., men det tar vel et par uker så er det tomt så kjapt som du leser :)

  SvarSlett
 8. denne gleder jeg meg vanvittig til :)

  SvarSlett
 9. Denne kom inn dørene her i går, jeg har ikke lest første boken enda heller så det kommer til å gå noen timer der :)

  SvarSlett
 10. Tror jeg må lese første boka først, før jeg tenker på denne .. Hadde plane rom å lese den i ferien , men det rakk jeg ikke- og nå har jeg blitt heller lunken, sidne jeg har hørt flere snakke ned denne boka.. ift språk, klisjeaktig, mangedene bruk av historiske og geografiske kunnskaper om New Zealand med mer..

  SvarSlett