tirsdag 12. august 2014

Boken på vent i dag er Anna Gavalda sin ferskeste Billie

I dag er det tirsdag og tid for Boken på vent. Har du lyst å tipse oss andre om en bok du går å venter på å lese er Beathes blogg rette sted for deg. 


Da jeg tittet i postkassen min i går lå det to bøker der til meg. Den ene var Lars Mæhle sin nyeste Linnès dystre lærdom, og den heiv jeg meg over med en gang. Den andre nyervervelsen er Billie av Anna Gavalda, franskmannen (franskøsen?) som er oversatt til nynorsk. Jeg husker da jeg skulle lese "Saman er ein mindre aleine", da satt det der med nynorsk så langt inne, at jeg valgte å lese den på engelsk.
Nå har jeg blitt mye tøffere, og etter noen gode erfaringer med bøker på nynorsk kvier jeg meg ikke i det hele tatt å ta fatt på den.

Dette skriver Samlaget om Billie:
Billie og Franck er to utskot. Ho frå fattige og brutale kår, han er ein homofil rikmannsgut. På underleg vis finn deisaman. På ein fjelltur dett dei utfor ein skrent. Medan Billie strevar med å halde liv i Franck gjennom natta, fortel ho historia deira, frekk, humoristisk og rørande – akkurat slik vi likar Gavalda best.
Billie er historia om to svært ulike menneske som ikkje let fordommar eller skakkøyrd barndom stå i vegen for livet og draumane sine.


I mai i fjor hadde jeg Breaking away på vent, og jeg stilte meg dengang som nå spørsmålet, hvorfor fikk den boken jeg leste på engelsk en 6`er mens den jeg leste på nynorsk en 3`er? Jeg har ikke skrevet omtale av noen av de tre bøkene til Anna Gavalda før, men jeg lover å gjøre det denne gangen.

Har du lest noen av Anna Gavalda sine bøker?

10 kommentarer:

 1. God morgen, Tine! Jeg har ikke lest noen av bøkene hennes men jeg mener bestemt at jeg har "Saman er ein mindre aleine" liggende her på lur. Kanskje på tide å få lest den snart da? Her lå det ingen bøker på lur i går men jeg har jo stadig håp om at det skal dukke opp noe i dag. Boken du har på vent har jeg sett litt på, blir spennende å høre hva du syntes? Hadde du den boken liggende som vi snakket om i går, om ikke, gi meg en lyd.

  SvarSlett
 2. Ikke lest noe av forfatteren, så får ta en nærmere titt. Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 3. Jeg har lest Saman er ein mindre aleine og også sett filmen, som anbefales. Men jeg prøvde meg også på Lykken er ein skjeldan fugl og den fikk jeg det ikke helt til med. Det hadde vært fint å prøve seg på noe helt annet, som Billie, for å se om det bare var den boken jeg hadde problemer med :-) Ønsker deg en fin tirsdag, Tine!

  SvarSlett
 4. Saman er ein mindre aleine var fantastisk, filmen også. Men boka lykken er ein skjelden fugl var ikke noe vits i å bruke tid på, annet en til syltynn sommerlektyre!

  SvarSlett
 5. Anna Gavalda var det noe kjent med... jo, selvsagt! Saman er ein mindre aleine. Jeg så filmen først og leste ikke hele boka, men har den liggende. Jeg elsket filmen og boka, det jeg leste av den, er godt skrevet. Lykken er en sjelden fugl har jeg ikke lest og heller ikke denne. Jeg er spent på hva du synes.

  SvarSlett
 6. Har hørt mye bra om forfatterens bøker.. så kanskje jeg skal vurdere å lese denne.:)

  SvarSlett
 7. Jeg har lest tre bøker av henne, og gleder meg stort over at hun kommer med en ny. Og som du vet er jeg veldig glad i å lese nynorsk, så det er også noe å glede seg til. Ha en fin kveld - eller natt. Det er visst blitt seint!

  SvarSlett
 8. Hei!
  JEg har lest to av bøkene hennes, "Saman er ein mindre aleine" og "Eg vil at nokon skal vente på meg" Likte virkelig begge veldig godt! Jeg er ikke het sikker på om denne frister, men hvis du leser den og skriver en entusiastisk omtale, er det slett ikke utenkelig at jeg må revurdere saken ;o)
  Kos deg med bøkene fra Samlaget!

  SvarSlett
 9. Jeg elsker bøkene hennes, har lest alle som er oversatt til norsk:-) Og synes at oversettelsene er veldig gode også! Gleder meg til å lese denne kjenner jeg. Visste at det kom en ny så det var fine nyheter:-)

  SvarSlett
 10. Jeg gleder meg til å høre hva du synes om Anna Gavaldas bok. Jeg har lest Saman er ein mindre aleine og Eg elska ho i tillegg til en novellesamling. Likte romanene veldig godt, og har også lyst til å lese denne boken etterhvert.

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett