søndag 17. august 2014

Fin høsttur til Breidablik med gode venner

Turkameratene mine på Skrott 1320 moh.
Det er nå et år og en uke siden hyttekomplekset Breidablik ble overtatt av Bergen Turlag. Vi var oppe i åpningshelgen, og denne helgen tok vi en ny tur, sammen med gode venner. Turen opp fra Fitjardalen er kjempefin, med variert sti i skog med masse solgule kantareller. Lenger oppe når trærne er betydelig kortere var det massevis av blåbær, to måneder etter at blåbærene i nærområdet hjemme var spiseklar.

Modne blåbær 16 august - nesten to måneder senere enn hjemme i Bergen

Turen opp til Breidablik gikk i år over Skrott. Det er en fjelltopp som gir turen noen ekstra høydemeter, som du bruker ca. 40 minutter på. Det er verdt det for nedgangen til hytten blir ekstra fin, og med retur den "vanlige" veien, får en da en liten runde på turen. På turen så vi lemen flere ganger, og de var så pass uredd at vi greide å ta et bilde av dem.
På Breidablik satt vi oss ned ute og spiste nisten vår, men været skyet til og det var litt kaldt å sitte i ro på 1162 moh. så pausen ble kortere enn ønsket. Heldigvis kom vi oss helt ned til bilen før de første dråpene slapp taket oppi skyene.
Returen gikk ikke helt hjem, men med stopp på Kvamskogen for natten. Her koste vi oss på hytten med god mat og drikke, før Frode og jeg kjørte hjem etter en lat frokost. Tusen takk for en utrolig koselig helg Hildegunn og Jan Arne!
Turen ned fra Skrott bø på en utfordring i form av en bratt snøfonn
Et av flere søte dyr som sprang mellom beina på oss

Fire glade vandrere spiser niste på 1162 moh. Breidablik er et flott og tilgjengelig turmål 


2 kommentarer:

 1. Kjempefint innlegg av en kjempefin tur! Spesielt gøy nedover snøfonnen fra Skrott mot Glynt:-). Og den stakkars livredde lemenen som trodde vi skulle angripe den, men så var det bare et blinkskudd med kamera vi var ute etter. Flotte bilder.

  Takk for en flott helg!

  Hildegunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja denne helgen sto begivenhetene i kø, artig å gå på tur med dere :)

   Slett