lørdag 2. mars 2013

Vidar Magnussen - en alt for godt skjult latterbombe :)

Vidar Magnussen blir profilert i BT`s Magasinet i dag
Den gang jeg fikk høre at Vidar Magnussen takket for seg på DnS, og skulle flytte til Oslo, trodde jeg ikke mine egne ører. Med klump i halsen følte jeg meg ranet. Jeg trodde faktisk at de tullet, og forventet å se navnet hans i programmet for 2012. Vel, navnet hans dukket opp i programmet, men bare som dramatiker på Snødronningen.
For et par lørdager siden registrerte jeg at han har funnet veien til tvskjermen, og det i beste sendetid. Siden jeg ikke ser tv, og spesielt ikke sjangeren underholdningsprogrammer, fristet det ikke å sette meg ned å se, selv om favorittskuespilleren min var med.
Helt til BT i dag presenterte Vidar Magnussen i portrettet sitt i Magasinet.
BT innleder med å si at "for 14 dager siden visste folk flest knapt hvem skuespiller og komiker Vidar Magnussen var". Hadde dette stått i en Oslo-avis, kunne jeg skjønt det, men i Bergen? Selvfølgelig vet vi hvem han er! .....og jeg er "folk flest".
Portrettet BT ga oss i dag var utrolig negativt. De malte et bilde av en ensom, venneløs gutt med store frustrasjoner og dårlig selvtillit, som er distre og rotete og har fryktelig lett for å bli sint.  - Himmel og hav sier bare jeg.
Etter å ha sett ham som Keme Kameleon i Jungelboken, var jubelen stor da han dukket opp som kammerpike i La Cage aux Folles. Og for en rolle han gjorde der. Han trengte bare lee litt på øyelokket, og vi lo. En fantastisk skuespiller ga oss et "once in a lifetime" opplevelse. Denne mannen trenger ikke replikker, med det gummifjeset sier han alt som trengs uten å åpne munnen.
Som sagt, i kveld lot jeg bok være bok og satt meg til å se "Underholdningsavdelingen" på NRK for første gang. Dette er tross alt sånn tv som jeg ikke liker, men Vidar Magnussen og et par av de andre greide seg veldig bra. Jeg lo opp til mange ganger, og det er ikke verst.
I BT i dag kan jeg lese at han skal være med i en situasjonskomedie på NRK før han vender tilbake til jobben sin på Det Norske Teatret. Skrekk og gru, skal jeg begynne å se sånt og no? Jeg får følge med på DNT sine programmer, og se når han dukker opp der, så får jeg ta meg en teater tur til Oslo igjen. Med kone, barn og nytt rekkehus i Oslo kan vi vel ikke håpe på at han kommer tilbake til Bergen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar