lørdag 23. mars 2013

Anbefaler Kate Morton`s siste: Hemmeligheter

Hemmeligheter er mitt tredje og aller beste møte med Kate Morton. På engelsk heter boken "The secret keeper", en nyanseforskjell som kanskje ikke betyr noe, men etter jeg har lest boken ser jeg forskjellen.
Her er det mye hopping i tid og sted. Som oftest er overgangene markert med små stjerner eller nytt kapittel. Vi møter hovedpersonen Laurel både som barn og voksen, og det samme gjør vi både med moren hennes Dolly og hennes venninne. Det er flere "jeg" stemmer her også og vi er innom ti forskjellige årstall.
Mye av handlingen foregår under blitzen i London i 1941, og forholdene for innbyggerne er veldig levende skildret. Historien starter ikke med begynnelsen, men i 1961 da Laurel blir vitne til en hendelse, som blir tiet ihjel i familien. Når vi så er i 2011 ligger foren for døden, og Laurel begynner å få det travelt med å finne ut av hva det var hun egentlig så den dagen, for så lenge siden.
Fartingen frem og tilbake i tid, og med forskjellige fortellere, fungerer veldig greit. Jeg satt aldri å tenkte "hæ?" sånn som det hender at jeg gjør.
Boken er på 540 sider men det er ingen dryg sak. Lesingen gikk lekende lett, og mot slutten kom det fler uventede oppklaringer, som skjerpet spenningen. Siste tredjedel av boken leste jeg på flyplassen, flyet, og toget og jeg holdt oppmerksomheten i boken uten problemer.
Jeg gir den en skinnende 5`er, og anbefaler boken på det varmeste!

Jeg er veldig glad for at Schibsted forlag sendte meg dette leseeksemplaret i tide til påsketuren. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar