onsdag 6. mars 2013

Tematips denne onsdagen er: Terningkast 6!

Det er Bokbloggeir som gir oss denne utfordringen. Meningen er at vi skal børste støv av gamle blogginnlegg, i henhold til temaet han gir oss hver onsdag. Så twitrer han og deler innleggene på bloggen sin.

Denne gangen har han bedt om en 6`er. Da er det ingen vei utenom for meg, selv om disse bøkene ikke er ansett som "høyverdig" litteratur.
Serien ble introdusert med en veldig interessant og lærerik byvandring i Bergen hvor hele gjengen fikk første boken med seg hjem. Jeg måtte svelge en kamel eller to, da jeg etter å ha lest boken, signet meg opp for å motta serien i posten, men det måtte til, for etter bok nr.1 var jeg veldig begeistret.
Serien jeg snakker om heter "Nattmannens datter" og er skrevet av May Lis Ruus. Hun er veldig kunnskapsrik og levende interessert i historie, og hun formidler utrolig fine stemningsbilder fra Bergen på tidlig 1700-tall.
Ved den første boken gikk jeg litt i "sjokk" når den sluttet så brått, for bøkene er jo ikke romaner hvor alle tråder nøstes sammen på slutten. Her er det mer bråslutt, og gjerne midt i noe veldig spennende, for vi skal jo hige etter mer. Så er det bare å smøre seg med tålmodighet da, til neste bok ramler ned i postkassen.
Det har til nå kommet ut 8 bøker, og de har alle fått 5`ere og 6`ere av meg. Ja, jeg er ikke verre på det, en bok som får meg til å glemme "alt" mens jeg leser, fortjener en 6`er, selv om den kommer i kiosklitteraturformat.
Innlegg om byvandringen
Innlegg om den første boken "Frostrosen"
Litt ivrig, her er et innlegg til...

4 kommentarer:

 1. Har hørt om denne serien men ikke lest den selv(ennå)Leser lite slike serier men leste en som heter "Inge Torfinnsdatter" som jeg likte godt, også det fra Bergen og 1400-tallet.Så holder jeg på med en fra Ellinor Rafaelsen. Denne skal jeg notere meg bak øret. Vet ikke helt hvorfor kiosklitteratur er så utskjelt,det kan være minst like bra som noe annet.Tusen takk for tips!

  SvarSlett
 2. Jeg var så heldig å få en gave i posten fra Nattmannens datter. En krittpipe funnet i ruinene av det huset som blir brukt som grunnlag for Natmannens hus. Det var virkelig fint, spesielt siden jeg er ekstra glad i arkeologi og kulturhistorie :-)
  Serien har jeg ikke lest, men det har jeg lyst til. Akkurat nå leser jeg Skjebnesøstrene av Natalie Normann og så har jeg Fossefall liggende. Så det går kun på tiden, ikke på hva jeg har og ikke har lyst til når jeg må prioritere :-)
  Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Var du også en av de heldige krittpipe vinnerne? Også uten å lese serien da :) Hiv deg på, den er kjempegod!

   Slett
 3. Alt som skrives tilknyttet steder man kjenner til, er Ok å lese uansett hvilken form det kommer i, høyverdig eller ei. Det er mange årsaker til at man leser og liker en bok. Jeg har kommet i kontakt med en som selger Familien på Jalna billig, en serie jeg leste som veldig ung. Og har mange gode minner fra. Og er jeg heldig får jeg den for 350,-. Og det er ren nostalgi som driver meg til det. For andre virker det helt sikkert sprøtt.

  SvarSlett