onsdag 13. mars 2013

Shakespeares samlede verker - lett forkortet..... på DnS tom. 6/4

"Shakespeare er død og det bør han være glad for" 

Det er Eirik del Barco Soleglad, en av de tre skuespillerne på scenen, som har kommet med denne uttalelsen. Om han kommer til å bli sitert på den, like mange ganger som forfatteren de hyller har blitt sitert, vil gjenstår å se. 
Med seg har Eirik to Froder, Winther og Bjorøy, og sammen prøver de å formidle de 37 verkene til Shakespeare. - Lett forkortet.... De har bare fått utdelt to timer å formidle livsverket hans på, så her er det bånn pedal. Publikum lot seg opplyse og kultivere, og ikke minst imponere av fart og presisjon.

Det begynner med en innføring i hvem Shakespeare var, før vi får presentert det første stykket, Romeo og Juliet. Dette tok så pass lang tid, at jeg ble bekymret for de 36 andre stykkene. Heldigvis komprimerte de alle de 16 komediene til et skuespill, før vi fikk smakebiter på tragediene.
Etter en time ble det en naturlig pause, siden en av skuespillerne streiket og ikke ville spille det siste stykket.
Heldigvis fikk de skikk på ham, og vi fikk presentert Hamlet. De fikk med publikum, med mye fin deltagelse fra første og andre rad.  Etter å ha fått Hamlet fort, fortere og fortest, fikk vi det til og med baklengs. Da var vi utslitt, og det var helt sikkert de på scenen også.

En skikkelig latterbombe av et stykke, som jeg anbefaler på det sterkeste :)

1 kommentar:

  1. Veldig enig - løp og kjøp billett før det er for sent!!

    SvarSlett