lørdag 16. mars 2013

Marco-effekten av Jussi Adler-Olsen - ny spennende bok i serien

Jussi Adler-Olsen sin krimserie om Carl Mørk og hans assistenter, har jeg lest etterhvert som de har kommet på norsk. En trio som det har vært gøy å bli kjent med.
Marco-effekten skilte seg ikke ut i så henseende, i starten på boken får vi en grundig innføring i flere historier, som etterhvert munner ut i en spennende jakt på gjerningsmenn.
Vi får innblikk i livene til Marco og de andre tiggerne/tyvene, som blir styrt med hard hånd av Zola. Handlingen foregår i København, og det er en skremmende tanke at de tiggere vi ser på gaten, godt kan leve sånne liv som disse gjør.
En del av historien forteller oss om tukling med bistandsmidler, og hvordan bankansatte og ministere har ganske så urent mel i posen.
Stemningen og humoren i Jussi Adler-Olsens bøker er den samme som alltid. Heldigvis! Carl Mørk, Assad og Rose i Avdeling Q har alle tre ganske spesielle personligheter, og her kommer det frem mye humor. Kanskje bør en ha lest de foregående bøkene først, for å virkelig få med seg dybden i denne, men boken står godt på egne ben.
Dette er en sånn serie hvor du blir glad i karakterene, og når du slår igjen boken etter siste side, drømmer om når neste bok kommer.

Tusen takk til Aschehoug forlag som sendte meg boken, og Lydbokforlaget som formidlet lydfil. På denne måten har jeg kunnet lese både når jeg gikk tur, strikket og satt i godstolen med boken i fanget.
Helge Winther-Larsen sin stemme passet veldig godt til boken.

Her er rekkefølgen hvis du vil begynne med begynnelsen:
Kvinnen i buret
Fasandreperne
Flaskepost fra P
Journal 64
Marco-Effekten

Mer av handlingen kan du få på Berit sin blogg, hvor hun har skrevet en fin anmeldelse.

1 kommentar:

  1. Ah, takk for den, Tine :-)
    Håpar det ikkje går for lang tid før neste bok kjem ut, dette er ein super serie.

    SvarSlett