søndag 10. mars 2013

Hva gjør du når det er fullt i bokhyllene?

40 gamle bøker på sin ferd fra min stue til Fretex
Mine bokhyller har nærmet seg full lenge. Med litt omorganisering og flytting av pynt, har det holdt til nå. Jeg har vært flink å bruke biblioteket, sånn at jeg slipper å eie bøkene, men i det siste har jeg vært så heldig å motta flere leseeksemplarer, og disse sender vi jo ikke tilbake.
Denne solfylte søndagen tilbrakte jeg de timene før temperaturen var oppe i plussgrader med å rydde ut gamle bøker. Mandag må jeg skaffe et par banankasser, og så er det strake veien til Fretex. Kanskje det er andre som kan ha glede av dem?
Hva gjør du når det ikke er plass til fler bøker?

7 kommentarer:

 1. Tine: Da stuver jeg noe bort i esker i kottet, gir bort til Fretex og andre bruktbutikker, selger noe, gir til loppis. (men det er hardt å kvitte seg med bøker..men gjorde det en del før jeg flytta.. Kasta en del også, men det var mest pocketbøker og faglitteratur som jeg følte var utgått på dato)

  SvarSlett
 2. Hehhe..jeg har ikke dette problemet. Men mitt råd er vel å låne bøker. Biblioteket er et skattekammer!

  SvarSlett
 3. Jeg har litt samlemani så jeg har ikke tenkt å kvitte meg med noen bøker enda, men sikkert en idè å gi til fretex.

  SvarSlett
 4. Eg gjer som deg innimellom, og leverer til vår lokale bruktbutikk eller bokbyen i Fjærland. Problemet er at eg då kjøper andre bøker når eg først er der. Altså er eg like langt, og huset er like fullt ;-)

  SvarSlett
 5. Jeg er nok lik både Beaathe og Aina, det kommer stadig nye bøker. Jeg har et stort problem med å kvitte meg med bøker i det hele tatt. Har gitt bort noen til voksne barn. Og så er det en leksikonserie som nok er avlegs, så den kan nok gi plass til andre bøker etter hvert.Men biblioteket er så absolutt tingen. De gir god service når jeg kommer med mine lange lister med "ønskebøker".

  SvarSlett
 6. Jeg driver utrenskning med hard hånd noen ganger, det gjør litt vondt, men er nødvendig av og til. Bøkene gis bort posevis på Finn, noe selges evt., fretex, loppis eller noen godbiter til kjente.

  SvarSlett
 7. Jeg har (for en stund siden) kvittet meg med 90% av bøkene mine. Freedom! :)

  SvarSlett