tirsdag 19. mars 2013

Bok på vent denne tirsdagen er: Hemmeligheter av Kate Morton

Søndag satt jeg pal med Mons Kallentoft`s nyeste, "Engler i vann", så mandag presset jeg meg selv til en liten lesepause. Jeg gikk i sirkler rundt min neste utvalgte, men hadde lovet meg selv å ha den på vent til tirsdag.
Kate Morton er en Australsk forfatter født i 1976. Hun har skrevet flere romaner hvorav jeg har lest de to første, "Tilbake til Riverton" og "Den glemte hagen". Jeg har likt dem godt, og gleder meg nå stort til å ta fatt på hennes siste utgivelse på norsk, "Hemmeligheter".
Schibsted forlag har vært så grei å sende meg et leseeksemplar, så nå er det bare til å boltre seg i de mange sidene.

Her kan du se hva forlaget forteller om handlingen:
1961: Det er en varm sommerdag. Mens familien er på fødselsdagsutflukt ved elva som renner like ved gården deres i Suffolk, gjemmer seksten år gamle Laurel seg i en trehytte. Hun tenker på en gutt som heter Billy, en reise til London, og den lysende fremtiden hun ikke kan vente med å komme i gang med. Men før den idylliske ettermiddagen er over, har Laurel blitt vitne til en grufull forbrytelse som endrer alt.

2011: Laurel, som nå er en kjent skuespillerinne, overveldes av skygger fra fortiden. Hun plages av minnene og mysteriet rundt hva hun så den dagen i 1961, og returnerer til barndomshjemmet. Et bilde begynner å avtegne seg idet hun graver i familiehistorien. Tre fremmede fra forskjellige verdener - Dorothy, Vivien og Jimmy - som tilfeldigvis møttes i London i krigens dager, blir knyttet til hverandre for alltid.Vil du ha fler lesetips, så må du titte innom Beates bokhylle i dag, 
der flommer det over :)

13 kommentarer:

 1. Denne stod jeg med i hånden i går, tror jeg Ja, jeg tror det var den. (Jeg var på jobb i går og hadde det ganske travelt). Jeg tenkte hvert fall at jeg skulle lese den, det var poenget :-)
  Ha en riktig fin dag, Tine!

  SvarSlett
 2. Denne fikk jeg også tilsendt fra forlaget og ser frem til å lese den, har de to andre bøkene hennes liggende men de har jeg ikke fått lest ennå. Ha en fin dag,Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kom på at det er enda en som heter "En svunnen tid" har du lest den?

   Slett
  2. Nei, den har jeg ikke fått lest. Godt å ha en til gode :)

   Slett
 3. Denne blir nok lest en gang i framtida, ja. Sitter og ser ut på det nydelige været, og må visst ta en tur før jeg skal til frisøren. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Kate Morton har eg enno ikkje lese noko av, sjølv om eg har fått bøkene anbefalt av fleire. Greitt med påminning, - ha ein fin dag :)

  SvarSlett
 5. Jeg leste de to første fra Morton, men så falt jeg visst av lasset...
  Kanskje denne skal få en sjanse hvis jeg snubler over den?

  SvarSlett
 6. Har lest den første på norsk og den andre på engelsk. At jeg likte den første best antar jeg er at det gikk saktere på engelsk. Jeg slet litt for å si det sånn. Så denne skal jeg lese etterhvert.

  SvarSlett
 7. Denne har jeg lyst å lese samta andre av Morton. Den glemte hagen har jeg på vent..

  SvarSlett
 8. Denne har jeg lyst å lese. Har den glemte hagen stående på vent i bokhylla og må og leses

  SvarSlett
 9. Denne står på vent i bokhylla mi også, faktisk :) Heldiggrisen du, da, som skal til London - jeg har full nedtelling til Liverpooltur til høsten :)

  SvarSlett
 10. Jeg liker også godt bøkene til Morton og ser frem til å lese denne :)

  SvarSlett
 11. må lese ! den virker så bra :)

  SvarSlett