torsdag 21. mars 2013

En arbeidsdag igjen så er det påskeferie!

De siste dagene denne arbeidsuken er vi ekstra kreativ i matveien, for nå skal kjøleskapet tømmes. Vaskemaskinen går for fullt, så vi skal slippe å dra med oss halvstinkende ull og treningstøy, i kofferten. Det er litt kipt å være i ketose, nå i disse påskeeggfrotsetider, men jeg får gjøre et ærlig forsøk. Jeg pakker med de "rare" ingrediensene til gul deilig sitronterte og så har jeg laget ferdig melblandingen til favoritt brødet mitt, så da kan jeg ta litt lavkarbo-ansvar, også på påskeferie.

Med på lasset klarer jeg selvfølgelig å smugle litt lesestoff, i tillegg til påskens strikketøy som ble kjøpt inn i går.
Det er Beate som først gjorde meg oppmerksom på denne boken, og takket være anmelderkopi fra Lydbokforlaget er jeg så heldig å få den med meg på øret, i påskeferien. Beate er ikke raus med 6`erne, så når hun deler ut en sånn en, hiver jeg meg på. Klikk gjerne på linken og les hennes fine omtale.

Forlagets omtale:
"Helbredelsen" er en spennende og rørende fortelling om sterke kvinneskjebner, kjærlighet og strid i Sørstatene før og etter frigjøringen, i samme ånd som Mississippi og Barnepiken. På Satterfield-plantasjen sørger fru Amanda over sin eneste datter, som er død av kolera. Omtåket av sorg tar hun et nyfødt slavebarn til seg og gir det navnet Granada. Granada vokser opp som fruens leketøy, uvitende om familien sin og hvor hun kommer fra - inntil slavekvinnen Polly Shine ankommer plantasjen. Polly er kjøpt for å kurere slavene for en mystisk sykdom, og når hun lykkes over alle forventninger, begynner ting å endre seg. Granada må forlate hovedhuset og flytte inn hos Polly som hennes lærling. Og snart begynner det å hviskes om Friheten ... Syttifem år senere sitter gamle Gran Gran og forteller sin historie til den foreldreløse Violet- og avslutningen på fortellingen kan vise seg å bli en helt annen enn hun ventet.


Katherine Pancol er ikke helt ny for meg. Jeg har lest "Krokodillens gule øyne" og ga den en 5`er, så dette skal bli bra. På Bazar forlag sin side kan jeg lese at Krokodillens gule øyne filmatiseres i år, håper den kommer til Norge.
"Skilpaddens langsomme vals" som er bok nummer to, og denne som jeg skal lese i påsken, handler alle om søstrene Josephine og Iris, og deres trøblete forhold til hverandre og menneskene rundt dem.
Boken kom i butikkene 18 mars.
Endelig kommer påskekrimmen! Det må vel ikke være krim selv om det er påske vel? Lars Kepler sine bøker er jo skrekkelig spennende, så jeg håper jeg kan sitte i solveggen og kose meg med denne. Dette er ekteparet som kaller seg Lars Kepler, sin fjære thriller med kriminaletterforsker Joona Linna i hovedrollen.
Vil du lese dem i rekkefølge så er den sånn:
Hypnotisøren
Paganinikontrakten
Ildvitnet
Sandmannen

Min kontakt hos Cappelen Damm kunne fortelle meg at første opplag forsvant som varmt hvetebrød, og de kjører i disse dager ut andre runde fra trykkeriet.

Det er noen kraftige bøker jeg har valgt meg ut, og siden jeg ikke er kommet mer enn halvveis i "Hemmeligheter" kan det være den blir med, i stedet for en av dem. I tillegg til bøker og strikketøy klarer jeg selvfølgelig å smugle med meg fotoapparat og pc`en, så litt blogging skal det no bli innimellom lesingen. Er jeg riktig heldig så glemmer gemalen skiene mine hjemme, for de har jeg absolutt ikke ansvar for å pakke :)

Skal du på påsketur, eller gjør du som de fleste holder deg hjemme i solveggen?
God påske!

4 kommentarer:

 1. Spennende bøker dette Tine. Jeg har bestillt Sandmannen på biblioteket, og Helbredelsen skal jeg også lese senere...
  I påska skal jeg jobbe (turnus vet du), så jeg har førpåskeferie denne uka i Trondheim. Mye å gjøre her da..i leiligheten, samvær med famlie og venner, handle, gå på kino etc.. Får da lest litt også.:)
  Får besøk av søster og nevø i påska så vi skal da komme oss litt ut på ski også.

  SvarSlett
 2. Jeg skal på påsketur til Italia :) Tar med meg håndarbeid og faglitteratur, tenker jeg. Skjønnlitteratur får jeg vente med til jeg blir pensjonist..

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi reiser stadig vekk til Italia, så jeg vet hva jeg snakker om når jeg sider, heldiggrisen deg :) Kos deg masse!

   Slett
 3. Kepler har jeg ikke lest noe av ennå men jeg har et par av bøkene liggende av de. Pancol er jeg nysgjerrig på så det er mulig jeg må skaffe meg bøkene en gang. Tusen takk for link til meg og jeg håper at boken slår an hos deg også. Ha en riktig fin påske,Tine:-)

  SvarSlett