søndag 24. mars 2013

Ny spennende bok - "Engler i vann" av Mons Kallentoft

I Mons Kallentoft`s kriminalserie med Malin Fors er det kommet ut fem bøker, rekkefølge se HER. "Engler i vann" er første bok i en ny serie, fremdeles med kriminalinspektør Fors i hovedrollen.
Kallentoft er flink til å gi karakterene sine kjøtt på beina. Ikke bare Malin, som sliter med sine demoner, men også kollegene hennes på politikammeret i Linkøping, blir fremstilt med sine helt egne personligheter.
I disse bøkene får vi i tillegg høre stemmer fra de avdøde, (skrevet i kursiv). Jeg er ikke helt fortrolig med dette, og skummer som regel fort igjennom disse sidene.
Historien begynner rett på, med funnet av et foreldrepar som er skutt mens de ligger i boblebadet sitt. Det som tar fokus vekk fra mordetterforskningen, er at ingen finner deres lille adoptivdatter på fem år.

En liten smakebit:
Malin skyver jakken til side. 
Trekker pistolen og begynner å gå nedover trappen, forsiktig for ikke å høres, ett, to, tre og snart er hun nede, og hun lytter, hører lyder fra et rom på den andre siden av svømmebassenget, et rom som må ligge sånn omtrent ved siden av garasjen.
Hun smyger seg forsiktig gjennom kjelleren. 
Mot rommets dør.
Hun legger øret mot døren, og det lukter mugg og klor. svensk luksuskjeller.
Ja vist er det noen der inne.
Malin slår døren opp, stiller seg bredbeint og retter pistolen rett fram foran seg, skriker mot skikkelsen som sitter på huk ved et  skrivebord:
"Sitt stille, ellers skyter jeg."

Noen ganger leser jeg en bok som jeg ikke greier å legge fra meg. "Engler i vann" var en sånn bok, den ble "slukt". Jeg begynte etter frokost og når søndagen takket for seg, var jeg ferdig med boken. En klar 6`er!!

Tusen takk til Gyldendal forlag som har sendt meg leseeksemplar på denne boken. Gleder meg til neste bok i serien, for dette var drivende bra!

Fler smakebiter finner du via bloggen
Flukten fra virkeligheten

13 kommentarer:

 1. Flott smakebit! Har veldig lyst til å lese bøkene i denne serien :)

  SvarSlett
 2. Har vært nysgjerrig på denne forfatteren, kanskje jeg skulle lest denne serien her for å se om det er noe for meg? Det virker som det er noe jeg kan like dette. Ha en fin søndag,Tine:-)

  SvarSlett
 3. Har ikke hørt om forfatteren, og da blir jeg alltid nysgjerrig. Særlig når du gir boka så høy score. Takk for tipset! Ha en fin palmesøndag.

  SvarSlett
 4. Jeg har prøvd meg på denne forfatteren, men fikk det ikke helt til. Jeg er heller ikke glad i det med at den døde har en stemme i bøkene.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 5. Jeg leste den første i forfatterens "årstids-serie", men falt ikke helt for den. Ble ikke helt fortrolig med kursivpassasjene jeg heller og de "poetiske" innslagene, hvis jeg husker riktig. Det er en stund siden nå. Men denne smakebiten gjorde meg nysgjerrig, så kanskje gir jeg Kallentoft en ny sjanse senere. Det er jo litt dumt å avfeie et helt forfatterskap kun på grunn av én bok, det kan jo hende den neste begeistrer... ;)
  God søndag og god påske!

  SvarSlett
 6. Vattenänglar står bland mina olästa böcker i bokhyllan och skall läsas under året.

  SvarSlett
 7. Vannengeler har jeg lyst å lese. Leste Midtvinterblod som jeg likte veldig godt. Men Sommerdøden likte jeg ikke spesielt.. Fin søndag til deg.:)

  SvarSlett
 8. Jag har läst den men har väldigt svårt för Malin Fors tyvärr :/

  SvarSlett
 9. Läste flera böcker av honom men tröttnade lite, så den här har jag (ännu) inte gett mig på.

  SvarSlett
 10. Denna vann jag för någon vecka sedan, men jag har inte läst den förra än.

  SvarSlett
 11. En sekser som denne må jeg få med meg! Og at forfatteren er flink til å "gi karakterene sine kjøtt på beina" lover bra - takk for tips :)

  SvarSlett
 12. Jag har inte läst något av Kallentoft. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 13. Synes boka bare var sånn passe....det tok lang tid før det ble spennende! Nå er det en stund siden jeg leste den, og jeg har allerede glemt mye av handlingen. Så den ble ingen stor favoritt hos meg!

  SvarSlett