fredag 8. mars 2013

Premiere på Kalenderpikene på selveste kvinnedagen

Gratulerer med dagen alle damer, i dag er det vår dag!
Etter endt arbeidsøkt skal de fire damene i teatergruppen vår ut å spise. Vi har bestilt bord på nye Escalon i Veiten, hvor vi skal feire oss selv, og varme opp til DnS sin premiere senere på kvelden. 
Du kjenner kanskje filmen Kalenderpikene som gikk på kino i 2003? Komedien handlet om en gruppe husmødre fra Yorkshire som kastet klærne for kreftsaken.

Annie og Chris er bestevenninner - veldig forskjellige, men likevel veldig nære. De bor på et lite tettsted i Yorkshire Dales i England, hvor deres stille liv blir fullstendig snudd på hodet når Annies ektemann John dør av leukemi.

Som medlem av kvinneforeningen "Women's Institute", som står for tradisjonsrik kunnskap som syltetøy-laging, blomster-pressing, strikking og baking, får Chris støtte fra sine medsøstre for sitt initiativ til en pengeinnsamling for det lokale sykehuset. Hennes tilsynelatende tradisjonelle ide er å bruke instituttets årlige kalender. Den som vanligvis inneholder landskap og blomster. Nå vil imidlertid Chris bruke kalenderen til noe helt annet.
Kalenderpikene forteller varmt om kvinnene som viser alt og deler nesten alt. Og i tillegg gjør det for en god sak. De gjør det nemlig for å skaffe penger til sykehuset hvor John døde av kreft i en alder av 53 år. Kalenderen blir revet bort, kvinnene blir kjendiser og inspirerer millioner av kvinner over hele verden.
Men midt i all denne oppmerksomheten og glamouren blir vennskapet til Annie og Chris satt på prøve.

Kalenderpikene er en hjertevarm historie med mange lag om vennskap og kvinner som tør noe de ikke trodde de kunne. Som regissør finner vi svenske Johan Huldt.

I rollene som Annie og Chris finner vi Marianne Nielsen, (som gjorde en glimrende jobb i Halvbroren), og Ane Skumsvoll, mens Bjørn Willberg Andersen spiller rollen som Annies ektemann John. Der er 13 flinke DnS skuespillere i sving i denne oppsetningen, så dette blir gode greier.

Etterpå: Jeg har litt problemer med å skille stykket fra resten av kvelden...  Sirkus Escalon er ikke "mer av det samme". Vi har jo to stk. Escalon i Bergen fra før av, men denne skiller seg ut. Maten var utrolig spennende og fantastisk god! Det var god stemning, og pikene vet å feire, når kvinnedagen skal feires :)
God og mett, tuslet vi de få meterne opp til DnS, og mens vi gikk i baren for å bestille vin til pausen, fikk vi et glass vin på huset, i anledning premieren og kvinnedagen. Tusen takk DnS!

Siden dette var premiere, hadde vi for anledningen ikke våre faste plasser midt på rad 3, men satt fint og flott på andre rad i front losje. Litt uvant, og vi følte vel at vi var litt "på siden". Heldigvis skal vi se det igjen i april.
Kalenderpikene er et morsomt stykke, og det ble ledd masse. Selv om John dør av kreft midt oppi det hele, er det ikke det stykket handler om. Her er det et knippe sterke damer som får utfordret seg selv. 
Gå å se det, hvis du vil få deg en god latter.

1 kommentar:

  1. Kos dere i dag. Trivelig med slike planer for dagen. Jeg skal ut å gå en tur sammen med en venninne. Når jeg kommer inn igjen skal jeg ta fram malesaker og HÅPER på å få malt litt. Det blir alt for sjelden, da jeg ikke finner roen når jeg farter hit og dit. Ha en fin dag!

    SvarSlett