fredag 29. mars 2013

Spennende julegave til alle Adler-Olsen fans!

Nikolaj Lie Kaas som skal spille rollen som Carl Mørck i filmene
Etter å ha lest Jussi Adler-Olsen`s nyeste utgivelse "Marco-Effekten", hadde jeg lyst å friske opp minnet om hvordan Avdeling Q ble startet. Carl Mørck er ingen enkel mann å forholde seg til, så jeg ville gjerne gjenoppleve hvordan Assad og Rose kom inn i avdelingen hans.
Etter å ha kost meg med gjensynet i "Kvinnen i buret" heiv jeg meg likegodt over bok nummer to "Fasandreperne" i samme slengen. Det er i denne boken Rose finner veien ned til avdelingen i kjelleren.
I Adler-Olsen sin krimserie, som nå går over 5 bøker, er det språket og måten Carl, Assad og Rose snakker sammen som får en til å sitte å humre. For meg som nylig har lest den siste boken hans, var det interessant å lese den første rett etter. Assad snakker gebrokkent, og i siste boken blir han rettet på av Carl flere ganger i hvert kapittel. Dette forekommer bare et par ganger i bok nummer en og to. Assad har i siste boken mange vidunderlige kommentarer med kameler, noe som bare forekommer en eller to ganger i de første to bøkene.
Plottet er alltid like spennende, og disse bøkene er vanskelige å legge fra seg, når en først har begynt. Vi er heldigvis bare halvveis i historien, for Jussi Adler-Olsen har planer om å skrive tilsammen 10 bøker om Carl og avdelingen hans i kjelleren.
Nå er jeg ferdig med Avdeling Q for en stund, og gleder meg over "nyheten" i VG i påsken om at bøkene skal bli både tv-serie og kinofilmer. Jeg skriver nyheten i kursiv, for når jeg googler det, kan en lese om dette fra mai 2012, så nytt var det ikke. Første film kommer rett før jul 2013, og videre skal vi få en ny film hvert år på samme tid. Gleden er stor, litt spennende blir det å se om de får frem personlighetene til karakterene sånn som i bøkene.
Når en leser får en jo med seg alt de tenker og føler, og her er det mye som tenkes, som kanskje kan være vanskelig å få formidlet på film.
Har du ikke lest bøkene? Aschehoug har relansert hele serien nå, til en meget overkommelig pris :)

1 kommentar:

  1. Har denne filmen kommet ut nå, og har du evnt. sett den? Synes bøkene er fantastiske og håper filmene kan være bra også. Han har jo skapt både spennende og morsomt persongalleri.

    SvarSlett