tirsdag 1. oktober 2024

Oppsummering av lesemåneden september

Etter at august regnet vekk, så kom sannelig sommeren tilbake i september, sånt kan jeg like. Første helgen i september kom vi oss på Hardangervidda med minicamperen vi kjøpte i sommer, og så innhentet helgetravelheten oss, men håpet er å komme oss av gårde noen ganger til før vinteren setter inn. Friskere knær gjør at jeg har vært mer oppi fjellene og mindre i sofaen denne måneden, så jeg har klart å holde antall bøker nede.

Dette leste jeg i september: 

  1. Linn Strømsborg - Faen Faen Faen - 4
  2. Zadie Smith - Bedrag - 4
  3. Alia Trabucco Zeràn - Ren - 4
  4. Hogne Hongstad - Svik - 5
  5. Lars Mæhle og Lars Rudebjer - Rasmus rydder - 5
  6. Kristina Ohlsson - Kristuskransen - 6
  7. Nikolaj Frobenius - Rasende lys - 5
  8. Helene Guåker - Allmenningen - 4
  9. Abid Raja - Vår ære og vår frykt - 5
  10. Carmen Mola - Bruden - 3
  11. Mimir Kristjansson - Pabbi - 4
  12. Gaute Heivoll - Min tid i disse skogene - 5
  13. Jørgen Brekke - Det blinde vitnet - 4
  14. Sofia Lundberg - Det siste kunstverket - 4
Romaner: 6
Krim: 4
Barn: 1
Bio: 3

Jeg har lest mye nytt av året denne måneden, kun de tre lydbøkene (uten lenke) kom ikke ut i 2024. Kanskje ikke så rart siden jeg har vært på forlagsmøte både med Kagge og med Gyldendal, hvor jeg kom hjem med kun bøker jeg hadde lyst å lese. 

Det er veldig kjekt å få høre forfatterne selv fortelle om bøkene de har skrevet, og spesielt kjekt når min Norsken og svensken og dansken-favoritt Hilde Sandvik er den som prater med dem.

Mimir klarte seg helt selv, uten intervjuer da han fortalte om boken sin, som jeg har lest og likte godt. 


Kultur i september: 

Til tross for at det er krimserien til Terje Bjøranger jeg har lest, så deltok jeg på et arrangement på Litteraturhuset, om Æresrelatert kriminalitet. Jeg så Frode Gryttens stykke Menn som ingen treng for tredje gang, og fikk med meg tre arrangementer på Kulturnatt Bergen. DnS-stykket I vårt sted gjorde ikke så veldig inntrykk, men det gjorde Harmoniens Dvorak-konsert i Grieghallen. Jeg hadde sikret meg to billetter til konsert med Silja, men den ble avlyst pga. tåke, håper på nye billetter.  Alexsander H. Sandtorv og Kristopher Schau er to allsidige typer, lese bøker kan de også, og i forrige uke ble jeg med på innspilling av en podcastepisode.