lørdag 6. juni 2015

Blindgang av Jørn Lier Horst - bok nummer 10 i serien om Wisting

Blindgang er den 10`ende boken i serien om William Wisting, men har du ikke fulgt med er det bare å hive seg over den, for den står støtt på egne ben.

Forlaget om handlingen:
Sammen med sin ettårige datter Maja flytter alenemoren Sofie Lund inn i huset hun har arvet etter morfaren. Morfaren var en vanskelig og beryktet mann, og Sofie har betalt noen for å vaske og tømme huset for alt han etterlot seg. Det eneste som står igjen, er en låst safe boltet til gulvet i kjelleren.

Det ligger noe i safen, noe som skal overraske ikke bare Sofie Lund, men alle på politihuset i Larvik. 


Et funn som skal sette fart i en sak som har plaget førstebetjent William Wisting lenge, og som har gjort ham til gjenstand for kritikk både internt og i mediene.
Nå øyner Wisting en åpning, en mulig vei å gå. Men da må han gå på tvers av alle lojalitetsbånd og undergrave tilliten til etaten han selv er en del av.

Jeg har vært så heldig å kunne benytte meg av både boken og lydboken. Det går raskest å lese selv, men Ivar Nergaard sin stemme klinger perfekt i mine ører, så jeg pleier å være om meg når det er han som er innleser.

I denne historien er vi på sørlandet, det er sommer og alt er solfylt og vakkert.
Line, datteren til Wisting har flyttet tilbake til sin barndoms by, siden hun er gravid og ikke vil at barnet skal vokse opp i Oslo. Der treffer hun Sofie Lund, en gammel klassevenninne, som også bor alene med sin lille datter i et gammelt sørlandshus.

Etterhvert som vi får flere detaljer i Wistings etterforskning, blir handlingen en tanke mer spennende. Posisjonering og ulike oppfatninger av hvordan ting skal gjøres innad i politiet, gjør at Wisting må snakke sjefene etter munnen, mens han går stille i dørene, og gjør ting på sin måte.

Historien som havner i fanget til Line får (heldigvis) ikke så stor oppmerksomhet, men den er av betydning for at faren kommer på rett spor i saken sin.

Legg til bildetekst
Line satte seg igjen, og idet hun plukket opp memorekorderen, hørte hun det på nytt. Denne gangen virket det som om lyden kom inne fra huset. Som om det knaket i en gulvplanke ute i gangen. Maja sto stille og kikket mot døra med store øyne og åpen munn. Line kjente hvordan hun ble helt kald. 

Blindgang er skrevet etter klassisk Jørn Lier Horst mal, og liker du måten han skriver på blir du ikke skuffet denne gangen heller. Det kan være det at jeg kjenner karakterene godt, og at "oppskriften" alltid er den samme, men jeg syntes historien ble litt overtydelig. Jeg har lest flere av bøkene i serien, og synes han skriver godt, men jeg syntes ikke denne var spesielt spennende.

Kun en hendelse helt mot slutten fikk pulsen min til å rase, (den stripsene på nederst på bokens cover hentyder til),  ellers var det mye frem og tilbake i etterforskningen som ikke bød på særlig mye dramatikk.

Til dere som foretrekker "kosekrim" med klassiske tema, så er Jørn Lier Horst sin ferske krim midt i blinken.

Lesetid: 8 timer og 50 minutter
Utgitt: 2015
Kilde: Lytte/leseeksemplar

14 kommentarer:

 1. Eg er ikkje enig i at den ikkje er spennande, eg klarte ikkje å legge den frå meg. Men kvar sin smak.

  Fine lørdag, Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så glad for at du skriver det her, sånn at ikke alle som leser omtalen tror boken er kjedelig, for det er den ikke. Sikkert bare meg som liker å kun puste inn når jeg leser krim :)

   Slett
  2. Så kjekt at du skriver det, Tine. Eg var litt redd for å høyres ut som den store stygge ulven :-/

   Slett
  3. Å nei, sånne innspill bidrar jo bare til å gi et godt bilde av boken :)

   Slett
 2. Så god anmeldelse og kos bilde. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, veldig kjekt å høre. Håper du også får en fin helg :)

   Slett
 3. Denne boken starter jeg på i dag, og er kjempespent. Har ikke lest alle bøkene i serien, men noen har det blitt. Kosekrim er definitivt min sjanger, så jeg er spent på om jeg er enig med deg eller Elida :) Finfin lørdag til deg også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å lese omtalen din, og se om det er jeg som har blitt for hardbarka :)

   Slett
 4. Har ikke lest noen av disse bøkene ennå men fikk lyst til å lese denne! Kanskje jeg skal gjøre som jeg aldri pleier, nemlig å begynne på siste bok i en serie og ta resten senere? Jeg har jo lovet Geir Tangen at jeg skal lese minst en krim i sommer så kanskje det blir denne? Ha en fin lørdag,Tine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er du gal? Skal DU lese den siste boken i en serie? Jeg heier på deg Beathe, det er gøy å være litt vill i nikkersen av og til :)

   Slett
  2. Jepp :-) hehe....damen har fått solstikk etter èn dag med sol! :-P

   Slett
 5. Denne ble jeg ferdig med i dag. Lettlest og fin bok. Nå er jeg i gang med Belinda Bauers Sannheten om livet og døden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du sier ingenting om hvordan du likte det siste kapitlet om WW :) Gled deg til Bauer, den er i alle fall spennende. Jeg leste den i juni i fjor, og var veldig begeistret: http://tinesundal.blogspot.com/2014/06/en-smakebit-fra-belinda-bauer-sin.html

   Slett
 6. Fin omtale, men jeg ser jeg likte denne bedre enn deg - ga den terningkast 5 jeg.

  SvarSlett