torsdag 19. mars 2020

Mysteriet på Asthall av Jessica Fellowes

Det er lenge siden jeg har lest en klassisk engelsk roman av denne typen, men når innleser er Bodil Vidnes-Kopperud legger jeg mulige innsigelser til side. Serien Mitfordmordene er basert på virkelige, uløste forbrytelser, og på livene til de glamorøse Mitford-søstrene. Det er planlagt seks bøker i serien, og Mysteriet på Asthall er den første.

Forlaget om handlingen:
Året er 1919, og Louisa Cannon drømmer om å slippe unna fattigdommen i London, og ikke minst sin brutale og undertrykkende onkel. Redningen blir en jobb som barnepike hos familien Mitford på Asthall Manor i Oxfordshire. Aller mest knyttet blir hun til seksten år gamle Nancy Mitford - en oppvakt ung jente som elsker en god historie. Men da sykepleiersken Florence Nightingale Shore blir myrdet på et tog, finner Nancy og detektiven Louisa ut at i England etter den store krigen har alle noe å skjule ...


Da jeg lyttet tenkte jeg fornøyd, at det er noe veldig "Downton Abbey" over dette her, jeg ble derfor ikke overrasket over å lære, at Jessica Fellowes, er den som har skrevet bøkene som denne glimrende serien er bygget på.

I Mysteriet på Asthall gjenskaper hun atmosfæren i nevnte serie, med sin velskrevne historie er det bare til å lene seg tilbake å nyte. Her blir vi presentert for glimrende karakteroppbygging og noen uimotståelige scener som skildrer tidsånden fortreffelig. Her blandes fattigfolk og herskapet, og vi føler virkeligheten på kroppen.

Historien er et oppkomme av små og store intriger, bygget rundt et tydelig plott, som er innfløkt nok til at leseren ikke skjønner hvem som er ugjerningsmannen før helt mot slutten. Begynnelsen på romanen er helt rå, jeg tenkte først "nei, dette orker jeg ikke", men så fikk jeg puste igjen.

Bodil Vidnes-Kopperud var i støtet da hun leste inn denne boken, og nå ser jeg frem til å møte Louisa Cannon igjen i bok nummer to, Strålende unge døde.


Utgitt: 2020
Spilletid: 10:39
Kilde: Lytteeksemplar

2 kommentarer:

 1. Mysterier er som regel morsomt.

  Off topic: Er spent på hva du mener om Mitt liv som rotte. Har den i ventebunken, og er en av bøkene jeg skal lese i april. God helg. =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Asthall er god underholdning og jeg fryder meg over å være i gang med bok nummer to i serien. Mitt liv som rotte derimot er fantastisk litteratur, du kan virkelig glede deg til å lese den :)

   Slett